Regija

Službeno potvrđena najveća dosadašnja KSW borba Filipa Pejića

 KSW
KSW je i službeno potvrdio borbu u kojoj će Filip Pejić pokušati doći do napada na titulu

Nakon što smo početkom tjedna prenijeli vijest kako će se Filip Pejić već idućeg mjeseca boriti protiv bivšeg KSW prvaka perolake kategorije, Salahdinea Parnassea, ista je postala službena nakon što je KSW to odradio putem svojih kanala, u prvom planu Instagrama. Tamo je objavljena i službena grafika za ovu borbu koja je pridružuje KSW 61 programu.

Poljaci su prvobitno imali plan organizirati revanš između Parnassea i Daniela Torresa, no novi prvak neće biti u stanju nastupiti pa se posegnulo za Pejićem, koji je ovakvu priliku zapravo čekao i nije dugo dvojio hoće li ju prihvatiti. Pobjednik ove borbe svakako bi krajem ljeta ili na jesen trebao napasti naslov prvaka, a zanimljivo je kako je Torres osim Parnassea savladao i Pejića. Bilo je to u studenom 2019. godine na priredbi u Areni Zagreb.

"Nitro" (15-4) će u ovu borbu ući motiviraniji nego ikad, ali i uz samopouzdanje koje mu daje posljednja KSW borba i pobjeda nad Sebastianom Rajewskim, za koju mu je trebalo tek 11 sekundi. Time je prekinuo niz od dva poraza, ali i još jednom poslao poruku svojim poslodavcima kako je u KSW došao postati prvak te tu titulu zadržati. Ova borba dokaz je kako su i oni njegove namjere shvatili ozbiljno.

23-godišnji Parnasse (14-1-1) je u siječanjsku borbu s Torresom ušao kao veliki favorit, da bi iznenađujuće dočekao prvi poraz u karijeri. Torres ga je pogodio i to tako da je promašio kroše te ga zakačio bicepsom, ali dovoljno jako da su se Francuzu noge u trenutku odsjekle, na što je sudac reagirao prekidom borbe.

Do tada je Parnasse bio više nego uvjerljiv u borilištu poljske promocije, upisavši pet pobjeda u pet nastupa. Prvobitno je bio privremeni prvak, a onda nakon odlaska Mateusza Gamrota u UFC je postao i pravi.

Borbu je KSW najavio kao kandidata za borbu večeri i mi se s tim apsolutno moramo složiti.

Linker
24. travanj 2024 02:07