Regija

Snimka iz drugog kuta otkrila - Jurišić je odgovoran za prvi fizički kontakt: ‘Vidite šaku na mom licu‘

Uroš Juršić i Ivan Dijaković
 Screenshot
Fight Site je dobio uvid u video koji prikazuje situaciju nastalu nedugo nakon objave rezultata

Nesportska događanja koja su uslijedila nakon borbe Uroša Jurišića i Shamila Musaeva nažalost su glavna priča u subotu održanog KSW-a 58, a u nedjelju se pojavio novi video iz drugog kuta na temelju kojeg bi se moglo zaključiti da je najbolji slovenski MMA borac zapravo odgovoran za prvi fizički kontakt nakon proglašenja pobjednika.

Naime, iako se na prvu činilo da je Musaev taj koji je ostvario prvi kontakt tako što je prišao Jurišiću, srušio ga i potom s udarcima navalio na njega, iz snimke koju je Fight Site dobio na uvid čini se da je Uroš prvi rukom u lice odgurnuo Ivana Dijakovića, poznatog hrvatskog menadžera koji se nalazio u kutu Shamila Musaeva.

Je li potez slovenskog borca izazvala nekakva provokacija ili samo nervoza, nije nam poznato. Ali u svakom slučaju ništa ne može opravdati ponašanje, kako jednog tako i drugog borca jer sport i poštovanje trebali bi biti na prvom mjestu, a Musaev i Jurišić morali bi kao profesionalci pokazati pribranost i izbjeći incident koji je samo bacio mrlju jedan vrhunski meč dva odlična borca.

"U ovom videu možete vidjeti tko je zapravo započeo s agresivnim ponašanjem nakon objave ishoda! Mogu samo reći da smo mi prije svega sportaši i da se distanciramo od nesportskog ponašanja. Tenzije su postojale nakon proglašenja pobjednika, a za sebe mogu reći da se vidi šaka na mom licu, ali i nakon toga tim i ja smo se sportski ponijeli te i dalje imamo poštovanja za sve! Želim svima, pa tako i hejterima, ugodnu nedjelju. P.S. Shamilu Musaevu je nadimak 'Silent Killer' i to je njegovo obilježje", napisao je Dijaković na Instagramu.

Video koji nam je dostavljen zbog zakonskih restrikcija i TV prava ne možemo objaviti, a dio istoga možete pogledati na Instagram Storyju koji je vlasnik UFD Gyma postavio u nedjelju ujutro. Nešto duža verzija objavljena je na Storyju hrvatske borkinje Sare Luzar-Smajić, koja je i sama članica düsseldorfskog tima.

Napomena - Instagram Storyji nestanu 24h od objave.

image
Ivan Dijaković, Instagram Story
Instagram

image
Uroš Juršić i Ivan Dijaković
Screenshot

Linker
11. travanj 2024 15:04