Regija

Soldić je dio fantastičnog programa u Londonu: Pogledajte tko se sve bori u subotu na KSW 50

KSW 50
 KSW
KSW je svojom 50. priredbom odlučio dokazati kako su trenutno najbolja MMA promocija u Europi. Za Wembley Arenu pripremili su sjajnih osam borbi, od čega je tri za pojas prvaka. Trebalo je biti četiri, no Roberto Soldić svoju titulu ipak neće braniti, iako je srećom ostao na popisu borbi.

Priliku da predvodi program u Londonu dobio je Phil De Fries. Britanski borac prvak je teške kategorije i taj pojas branit će po treći put. Njegov protivnik bivša je velika UFC-ova teškaša nada, Luis Henrique. Brazilac taj status u najvećoj svjetskoj promociji nije uspio opravdati pa je sreću odlučio potražiti u KSW-u. Naslov prvaka sigurno bi mu puno značio u planu ostvarenje ambicija povratka u najjaču svjetsku promociji.

Sunaslovna borba donosi duel za titulu poluteške koju brani Tomasz Narkun. Taj borac uzeo je tu titulu još 2015. godine savladavši Goran Reljića. Do sada ju je obranio tri puta, nakon čega je slavio i u dva "superfighta" protiv Mameda Khalidova, a onda je napao teškaški naslov, no nije uspio doći i do njega. Sad će četvrti put braniti titulu do 93 kilograma, a protivnik mu je Przemyslaw Mysiala. Titulu je trebao braniti i Roberto Soldić, no nakon ozljeda Patrika Kincla to više nije bilo opcija, tako da će hrvatski borac odraditi meč u međukategoriji do 80 kilograma protiv Michala Pietrzaka.

Titula će zato biti u igri četvrte borbe, i to ona upražnjena u lakoj kategoriji. Nakon što je Mateusz Gamrot iznenađujuće napustio MMA, KSW će njegovog nasljednika dobiti u borbi Normana Parkea i Marcina Wrzoseka. Na programu su još tri borbe srednje kategorije i jedna u ženskoj slamki. Tony Giles bori se protiv Damiana Janikowskog, Jason Radcliffe protiv Antona Chmielewskog, a Dricus Du Plessis protiv Joiltona Santosa, Soldićevog kolege iz UFD Gyma. Što se tiče dama, međusobno će se susresti Catherine Costigan i Aleksandra Rola.

Sutra je na rasporedu vaganje, dok je event na rasporedu u subotu u večernjim satima.

Teška kategorija - za naslovEngland Phil De Fries (c)vs.Brazil Luis Henrique
Poluteška kategorija - za naslovPoland Tomasz Narkun (c)vs.Poland Przemyslaw Mysiala
Međukategorija 80 kgCroatia Roberto Soldić (c)vs.Poland Michal Pietrzak
Laka kategorija - za naslovNorthern Ireland Norman Parkevs.Poland Marcin Wrzosek
Srednja kategorijaEngland Tony Gilesvs.Poland Damian Janikowski
Srednja kategorijaEngland Jason Radcliffevs.Poland Antoni Chmielewski
Srednja kategorijaSouth Africa Dricus Du Plessisvs.Brazil Joilton Santos
Ženska slamka kategorijaRepublic of Ireland Catherine Costiganvs.Poland Aleksandra Rola
Linker
19. travanj 2024 17:55