Regija

Soldić nehotice otkrio gdje nastavlja karijeru: Fanovi će biti oduševljeni

Roberto Soldić

 Photo by Foto Olimpik/NurPhoto
‘Robcop‘ je govorio o potencijalnim protivnicima

Najbolji hrvatski MMA borac, Roberto Soldić večeras je bio gost u ''Podcast Inkubatoru''. Nije tajna da je nastavak Soldićeve karijere velika enigma za sve regionalne fanove, no moguće je da smo danas ''između redaka'' dobili odgovor na pitanje od milijun dolara.

Iako su na početku emisije istaknuli kako još uvijek ne smiju davati nikakve službene informacije, u jednom dijelu je Soldić natuknuo gdje bi mogao nastaviti karijeru.

Inače se u posljednjih nekoliko tjedana vodi prava bitka za našeg ''Robocopa''. UFC mu je navodno ponudio odličan ugovor i top 5 protivnika, odnosno napad na titulu kroz tri borbe. S druge strane, KSW je kontrirao i pokušao zadržati ''Robocopa'' sa garantiranim napadom na titulu u poluteškoj kategoriji i milijun eura za četiri borbe, iako neke špekulacije govore da se radilo i o većem iznosu.

Soldić je i sam već puno puta rekao kako mu trebaju velika imena kako bi bio motiviran, te da iste ne može pronaći u njegovoj trenutnoj promociji, KSW-u.

U jednom trenutku su voditelj Marko Petrak i Roberto komentirali borce s UFC rostera, a povuklo se i pitanje financija i potencijalnih protivnika u UFC-u. Jedno od češćih pitanja je bilo o eventualnom meču protiv samog prvaka, Kamarua Usmana.

Kada su odgovarali na pitanja gledatelja, povuklo je se pitanje o nastavku karijere i potencijalnom meču protiv aktualnog prvaka Usmana, te mu je postavljeno pitanje kako misli da bi prošao u tom meču. Roberto je rekao: ''Vidim da sam brži, fizički jači, vidim da imam bolju stojku, mlađi sam i nemam ozljeda. A nedostaci, zanimljiva mi je ta njegova glava, psihički je jak. Taj champion mindset.''

Soldić je nastavio: ''Ja vjerujem da bi me takvo ime motiviralo i da mu ne bi bilo lako sa mnom. Trebala bi i njemu dobra kondicija da me završi. On uvijek ide naprijed i lomi te psihički. Volio bih i to testirati. Ja već svojim očima vidim da ja to mogu i zato sam ja izabrao UFC.''

Je li se Soldić ''izlanuo'' ili ćemo uskoro dobiti i službenu potvrdu, vidjet ćemo u narednom periodu.

Linker
26. travanj 2024 14:48