Regija

'Soldić udara jako, ali ja imam jaku glavu!': Poljak vjeruje da mu je pobjeda na KSW-u 50 'nadohvat ruke'

Roberto Soldić i Michal Pietrzak
Michal Pietrzak (8-3) u zadnji je čas uskočio na KSW 50 priredbu koju večeras (subota, 14. rujna) pratimo iz Wembley Arene u Londonu. No to ne znači da Poljak neće pokušati maksimalno iskoristi ovu priliku i poraziti jednu od najvećih zvijezda promocije, Roberta Soldića (16-3).

Pietrzak je borbu protiv hrvatskog nokautera prihvatio samo četiri dana prije održavanja jubilarnog KSW eventa u engleskoj prijestolnici. Soldić je trebao braniti svoju titulu velter prvaka protiv Patrika Kincla. Međutim, nakon što je Čeh ozlijedio ruku i iznenada otkazao nastup, čelinici KSW-a brzo su pronašli zamjenu u obliku manje poznatog, ali svakako opasnog Poljaka.

Meč je dogovoren u "catchweightu" na 80 kilograma i Soldićev pojas neće biti ulog. Ipak, Pietrzak je svjestan da se radi o sjajnoj prilici za njegovu karijeru i vjeruje kako može poraziti jednog najboljih velteraša na svijetu.

"Mislim da mi je to nadohvat ruke. On udara jako, ali ja imam jaku glavu. Već sam malo dobio po licu za vrijeme sparinga", rekao je Pietrzak u razgovoru za poljski Polsat Sport.

Pietrzak je najavljen kao odličan hrvač te se stoga očekuje da će pobjedu protiv vrhunskog nokautera kakav je Sodlić tražiti u parteru. No "Crusher" ima druge planove i najavio je kako će pokušati iznenaditi Vitežanina drugačijom taktikom.

"Mislim da neću ići u parter. To će definitivno očekivati. Želim ga malo iznenaditi. Ako ga budem mogao zgrabiti, pokušat ću ga uhvatiti i malo ga zgnječiti."

KSW 50 ponudit će osam borbi, od čega će tri biti za pojas prvaka. Tako ćemo u Londonu gledati šampionoske mečeve u teškoj, poluteškoj i lakoj kategoriji. Borba Soldića i Pietrzaka održat će se prije dviju glavnih borbi večeri. Početak njihovog meča očekuje negdje oko 20:45 sati.

Teška kategorija - za naslovEngland Phil De Fries (c)vs.Brazil Luis Henrique
Poluteška kategorija - za naslovPoland Tomasz Narkun (c)vs.Poland Przemyslaw Mysiala
Međukategorija 80 kgCroatia Roberto Soldić (c)vs.Poland Michal Pietrzak
Laka kategorija - za naslovNorthern Ireland Norman Parkevs.Poland Marcin Wrzosek
Srednja kategorijaEngland Tony Gilesvs.Poland Damian Janikowski
Srednja kategorijaEngland Jason Radcliffevs.Poland Antoni Chmielewski
Srednja kategorijaSouth Africa Dricus Du Plessisvs.Brazil Joilton Santos
Ženska slamka kategorijaRepublic of Ireland Catherine Costiganvs.Poland Aleksandra Rola
Linker
26. travanj 2024 02:50