Regija

Soldićev menadžer: 'Bili smo u šoku kada je Kincl otkazao, novi protivnik ne zaslužuje meč za titulu!'

Soldić i Pietrzak
 Screenshot (KSW)
Michal Pietrzak je ime novog protivnika Roberta Soldića na jubilarnom 50. eventu poljske borilačke promocije KSW, koji će se ovog vikenda održati u Londonu. Malo tko zna nešto više o ovom Poljaku s obzirom da se se do sada nije natjecao u KSW-u, a nema niti značajnijih pobjeda u dosadašnjoj karijeri.

No, Soldićev menadžer, a ujedno i vlasnik UFD Gyma u Duesseldorfu, Ivan Dijaković poziva na oprez i tvrdi - neće biti lako jer se "RoboCop" pripremao za potpuno drugo ime. Za promjenu protivnika su saznali prije 48 sati...

"Saznali smo doslovno prije dva dana za ozljedu Patrika Kincla i nismo imali uopće vremena reagirati i razmišljati. Bili smo svakako jako šokirani jer je otpao originalni protivnik. Roberto se pripremao specifično za tog protivnika jer se radi o vrlo zahtjevnom borcu. Ja sam to već rekao, a ostajem pri tome, mislim da bi Kincl u konačnici bio opasniji nego Paul Daley. To je borac koji je jako dobar i u stojci i u parteru", otkriva Dijaković koji je ovih dana boravio u Zagrebu zajedno s direktorom KSW-a Martinom Lewandowskim dogovarajući priredbu u studenom.

Koliko zna o Pietrzaku koji u profesionalnoj karijeri ima 8 pobjeda i 3 poraza i kojem će ovo biti debi za Konfrontacju?

"Ja osobno ne razumijem kako se netko može povrijediti pet dana prije meča, no dobro. Što je, tu je, izbora nemamo, niti previše opcija. Ponudili su nam meč protiv Michala Pietrzaka koji je hrvač. Na papiru ne izgleda previše impresivno s 8-3 'scoreom', ali ima sjajne rezultate u posljednje vrijeme, stiže iz srednje kategorije što znači da je jako krupan i svakako nije za podcjenjivanje. Razgovarajući s Poljacima, saznao sam da se radi o jednom od najboljih njihovih hrvača u MMA-ju, što ga sigurno čini ozbiljnim protivnikom", tumači Dijaković i dodaje:

"Taj momak nema što za izgubiti i sigurno će ići na sve ili ništa. Ovo je borba njegove dosadašnje karijere, a nema nikakav pritisak rezultata. S druge strane, Soldić ima 1000 kila na svojim ramenima. Promijenio mu se protivnik u posljednji trenutak, dobio je zamjenu u vrlo kvalitetnom hrvaču i 'grappleru' i neće mu biti nimalo lako. No, Roberto je ratnik, nije niti razmišljao ne prihvatiti meč i naravno da ide na pobjedu kao pravi šampion."

Dijaković nije htio prihvatiti da meč i dalje za ulog ima pojas KSW-ovog prvaka. Kaže da Pietrzak ne zaslužuje šansu postati KSW prvak u ovom trenutku pa su se odlučili za "catchweight" meč do 80 kilograma i meč nakon kojeg će "RoboCop" zasigurno ostati šampion u velteru.

"Ovaj meč neće imati pojas kao ulog i radit će se u 'catchweight' kategoriji. Ja sam odmah rekao ljudima iz KSW-a da za pojas neće ići s obzirom da je originalni protivnik bio Patrik Kincl i za njega smo se spremali čitav kamp. Michal Pietrzak po meni niti nije zaslužio boriti se za KSW-ov pojas u ovom trenutku. Ne kažem da nije zaslužio meč protiv Soldića, ali ne za titulu. Siguran sam da će Michal dati sve od sebe, ali Roberto je spreman. Soldić ponovno ide na pobjedu i novi nokaut", zaključuje Dijaković.

U slučaju nove Soldićeve pobjede, čelnik KSW-a Lewandowski je već najavio da ćemo i "RoboCopa" gledati 9. studenog u Zagrebu. Stoga je pritisak na hrvatskom borcu tim veći. Jasno je da Soldić u meču protiv Pietrzaka nema previše što za dobiti osim 17. pobjede na profesionalnom kontu. Kvaka je nastup u Areni Zagreb, što bi bila kruna njegove dosadašnje karijere, a što bi mu mogao biti dodatan pritisak. KSW 50 je na rasporedu ove subote u Londonu.

Linker
12. travanj 2024 14:06