Regija

Soldićev menadžer otkrio: ‘On ima još jednu borbu u KSW-u, a želja mu je druga promocija s tri slova‘

Jan Blachowicz i Roberto Soldić

 Instagram
Roberto Soldić uskoro će postati opako vruća roba na globalnom MMA tržištu

Globalna borilačka scena već je jako dobro upoznala Roberta Soldića i njegove mogućnosti. KSW-ov prvak velter i srednje kategorije svakim nastupom sve više impresionira i njegov napredak kao da je trenutno još uvijek eksponencijalan. To zapravo ne treba čuditi ako se prisjetimo da mu je tek 27 godina i da bi ono najbolje od njega tek trebalo doći.

Upravo zbog toga je njegov dosadašnji borilački put prirodan. Preko organizacija poput SBC-a, FFC-a ili nekih drugih još manjih, došao je na mala vrata do KSW-a i tu se dodatno izgradio. No, svima je jasno kako polako dolazi vrijeme za krenuti dalje. Pobjedom nad Mamedom Khalidovim je Roberto postigao najviše do sada, ali po mišljenju mnogih je prestao promociju čiji je član već pune četiri godine.

O tome što se sprema za Roberta i kakav je njegov status najbolje mogu znati ljudi koji se brinu za njegovu karijeru, a takav je Tomi Dijaković, koji je o tome progovorio u razgovoru za Sherdog.

"Roberta već sedam godina gledam svaki dan u dvorani. To je momak koji u dvoranu prvi dolazi i posljednji odlazi, on je ovisan o ovom sportu i živi za njega. Veliki je talent, ali je još veći radnik. Ostvarili smo ogromnu pobjedu u posljednjoj borbi, nitko prije nije nokautirao Mameda Khalidova. Sretni smo jer je uzeo drugi pojas, kao drugi u povijesti KSW-a. Sad ćemo vidjeti što budućnost donosi. Pod ugovorom je s KSW-om na još jednu borbu, a onda ćemo vidjeti hoćemo li nastaviti surađivati s KSW-om ili ćemo krenuti dalje. Roberto ima svoju želju, jednu drugu organizaciju također s tri slova. Roberto je još uvijek pod ugovorom, puno ga boraca proziva i imamo opcija", s osmijehom na licu je otkrio Dijaković.

Ime koje se spominje je novi prvak poluteške kategorije, Ibragim Chuzhigaev, čovjek koji je ovog mjeseca detronizirao najduže vladajućeg KSW prvaka, Tomasza Narkuna. Borbom protiv njega bi Roberto otišao u polutešku kategoriju te pokušao doći do trećeg pojasa. Ipak, za sada se ne zna koliko je to realno. Roberta je nakon iste priredbe na revanš prozvao i bivši prvak srednje kategorije, Michal Materla, koji je uvjeren kako u njihovoj prvog borbi nije pokazao svoje pravo lice.

"Ako KSW želi organizirati borbu protiv Chuzhigaeva, mi smo spremni. Roberto je spreman i ta borba je moguća. Nakon borbe protiv Mameda, Roberto je u šali rekao da ide po treći pojas, po Narkuna. Ali, naravno da postoji ta mogućnost. Morali bismo sjesti s KSW-om, razgovarati s vlasnicima i vidjeti što oni misle. Mi smo otvoreni za sve. Roberto se može boriti protiv Materle, Chuzhigaeva ili trećeg borca, trenutno ništa ne znamo. Moramo sjesti s Martinom Lewandowskim i provjeriti situaciju", spustio je za sada Dijaković loptu na zemlju.

Što god bilo, nećemo se začuditi ako već sredinom ove godine vidimo Roberta kao novog člana UFC-a. Ili je netko pomislio da on možda želi u neku drugu promociju čija kratica sadrži tri slova?

Linker
22. travanj 2024 22:00