Regija

Spektakularan meč u finalu PH: 'Godinama bio moj idol, a sad sam imao priliku boriti se protiv njega'

 Pit Bull (Facebook)
U Omišu je, uz pridržavanje epidemioloških mjera, organizirano nacionalno prvenstvo s 300 boraca

U Hrvatskom kickboxing savezu mogu biti ponosni, u ova bremenita vremena uspjeli su organizirati Prvenstvo Hrvatske s 296 borkinja i boraca, u Omišu je sve prošlo sjajno. Pridržavanje epidemioloških mjera bilo je savršeno, na koncu su svi svojim kućama otišli zadovoljni.

Na kickboxing prvenstvu u ‘gradu gusara’ gledali smo low kick za seniore, kick light za juniore, light contact za starije kadete, te point fighting za mlađe kadete.

Zaključak jest; hrvatski kickboxing ne treba brinuti za svoju budućnost, stižu nove mlade nade ogromne perspektive, budući osvajači europskih i svjetskih medalja.

Naravno da je fokus bio usmjeren na seniorsko natjecanje, tu smo gledali europske i svjetske prvake i nositelje medalja, ali nikako ne treba izostaviti i natjecanja u mlađim dobnim kategorijama. Kod mladih, najbolji klub u kick lightu je Pretorian s čelnim čovjekom Mentorom Topallijem, u light contactu Planet Sport Edija Viškovića, a u point fightingu Jastreb Željka Derdića, koji je za ‘konjski rep’ pobijedio Mavashi Pere Gazilja.

Pit Bull nedodirljiv

U ringu je pak kad je hrvatski kickboxing u pitanju, uvijek sve jasno, Marko Žaja i njegov Pit Bull su nedodirljivi, uzeli su četiri naslova, zlatom su se okitili Roko Doždor, Dino Belošević, Željana Piteša i Nikolina Vidačković.

Gledali smo i buduće zvijezde hrvatskog kickboxinga. Ivan Bertić, član Zmaja iz Bedekovčine u kategoriji ‘do 91’ u sjajnoj borbi pobijedio je Tonija Čatipovića, medaljaša s najvećih europskih i svjetskih natjecanja.

- Bio sam europski i svjetski juniorski prvak na tatamiju a onda sam se prebacio u ring. Borbe na tatamiju su mi mnogo pomogle kad se radi o ringu. Međutim, i dalje ću se boriti na tatamaiju, miksat ću to s borbama u ringu - kazao nam je Bertić, jedna od najvećih nada ovog sporta u Hrvata, dečko o kojem će se itekako mnogo čuti u danima što dolaze.

Ima još jedan borac koji je oduševio u Omišu. Borna Manojlović iz Amena koji tako uspješno vodi Milivoj Bajić pomeo je konkurenciju u kategoriji ‘do 81’. Ima samo 19 godina, zapamtite to ime, radi se o borcu ogromnih kapaciteta. Fenomenalna je bila i finalna borba u kategoriji ‘do 75’ u kojoj su se sučelili Ante Buzov iz Uni Renta i Antonio Krajinović iz osječkog Svetog Duha. Udarci su frcali na sve strane, a na koncu je pobjedu uzeo Buzov.

Petar Jaman iz Spartan Gyma je uvjerljivo osvojio naslov superiorno i domintantno svladavši svoje suparnike u kategoriji ‘do 86’, a spektakularna je bila finalna borba u superteškoj kategoriji u kojoj je legenda ovog sporta Dino Belošević pobijedio novu veliku nadu kickboxinga, Anto Širić ostao je zamalo prekratak, ali prava disciplina ovog mladića je ipak K-1.

Uređaj budućnosti

- Dino je godinama bio moj idol, sad sam imao priliku boriti se protiv njega. Mislim da smo u finalnoj borbi pokazali svu ljepotu ovog sporta. Dali smo svoj maksimum, borba je bila tijesna, pobijedio je Dino, ali ovo je za mene bilo zaista veliko iskustvo. Dino je bio svjetski prvak u low kicku, ovo je njegova disciplina. Napredujem iz borbe u borbu, zadovoljan sam - kazao nam je ovaj mladić, član Spartan Gyma.

Anto Širić nije zanimljiv samo kao odličan borac. S Ivanom Josipovićem i još jednim velikim hrvatskim borcem, Andrejom Kedvešom, pokreće biznis. Anto je inženjer mehatronike, a radi na uređaju za razvoj motoričkih i kognitivnih sposobnosti Sportreact.

- Osnovni cilj Sportreacta je unapređenje brzine reakcije i brzine donošenja odluka. Uređaj funkcionira bežično, povezuje do osam modula koji su povezani s mobilnom aplikacijom - kazao nam je Anto.

Možemo mu samo poželjeti uspjeh u biznisu kakav ima i u kickboxingu.

Linker
19. travanj 2024 07:04