Regija

Sportski rivali pomažu Petrinji čiji je hrvač lakše ozlijeđen, dok je drugi za dlaku izbjegao smrt!

 Goran Mehkek/CROPIX
"Oni su nam uvijek bili konkurencija, ali si i uvijek pomažemo..."

Hrvači varaždinskog kluba Vindija odlučili su novčanu nagradu od 10 tisuća kuna, koje im je uručio Grad Varaždin za naslov prvaka, donirati Hrvačkom klubu Petrinja čija je dvorana pretrpjela oštećenja u potresu.

Prvake Hrvatske u utorak prijepodne primio je gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok te im uručio novčanu nagradu od 10.000 kuna za osvajanje naslova državnog prvaka. Prijem je održan sat vremena prije današnjeg snažnog potresa koji je pogodio Petrinju.

Kapetan seniorske momčadi Ivan Ratković rekao je da su već jučer na treningu dogovorili da novčanu nagradu Grada Varaždina proslijede sportskim prijateljima u Petrinji.

image
Potres u Petrinji
ROBERT FAJT/CROPIX

"Njima je stradala dvorana, nije jako, ali mislim da je to lijepa gesta, ujedno i pomoć. Oni su nam uvijek bili konkurencija, ali si i uvijek pomažemo", rekao je Ratković te dodao da je hrvanje "mali sport, ali sport velikog srca".

"Uvijek jedni druge rado ugostimo i nadamo se da će i naša gesta pokazati da je hrvanje jedan grub, muški sport, ali sport u kojem su kvalitetni ljudi", kazao je kapetan Vindije.

Informacije za pomoć žrtvama potresa

Hrvatski Crveni križ objavio je informacije za pomoć osobama pogođenim potresom u Petrinji i Sisku.

Sve potrebne detalje provjerite OVDJE.

Gradonačelnik Čehok je naglasio da Hrvački klub Vindija ima sjajne sportaše.

"Oni su tih 10 tisuća kuna koje Grad daje dodijelili svojim glavnim konkurentima. Prekrasna je to sportska priča i Grad Varaždin će ih prijaviti iduće godine za nagradu fair play", kazao je Čehok te najavio da će se i Grad Varaždin pridružiti u pomoći Hrvačkom klubu Petrinja.

S obzirom na epidemiološke mjere, na primaju u varaždinskoj Gradskoj vijećnici s kapetanom Ivanom Ratkovićem i trenerom Andrijom Barićem bio je samo dio seniorske momčadi, Sebastian Petrač, Nikola Conar i Petar Runac.

Petrinja je teško nastradala u potresima u ponedjeljak i utorak. (Hina)

Predsjednik Hrvačkog kluba Petrinja o užasu koji su Petrinjci doživjeli

- Ja sam osobno i moji u redu, ali moja obitelj i ja živimo malo izvan grada. Nismo imali nekih teških posljedica, ali sam grad... Katastrofa - rekao je za Sportske novosti jučer predvečer Vinko Kadečka, višegodišnji predsjednik Hrvačkog kluba Petrinja.

- Stanje u gradu je baš grozno. Sve stare zgrade iz austrougarskog još doba su se srušile ili urušile. Sve što je bez betona, armature... više ne postoji.

Kakvo je stanje s vašim članovima, hrvačima? Koliko nam je znano, vas je 100-injak u klubu.

- Da, moji hrvači su zasad u redu. Jedan je lakše samo ozlijeđen, Marko Mitrović. Ima ogrebotine, posjekotine po glavi... Dimnjak je pao u dvorište i malo ga je udario. Jedan je pak izbjegao smrt za milimetre. Bio je u središtu grada, tik pokraj njega se srušio jedan zid, ali je uspio pobjeći u zadnji tren.

Koliko smo čuli, vaša je dvorana teško stradala?

- Bio sam u njoj malo prije, negdje oko 17.00. Popucali su zidovi, nadvoji i tako... Je, ima dosta oštećenja. Nisam detaljno sve gledao jer me jednostavno strah biti unutra. Da se ne uruši, da se ponovo ne zatrese.

Hrvači iz Sesveta odmah su se uputili u Petrinju

Malo nakon ovog razgovora s Petrinjcima iz SN-a su kontaktirali i Antona Đoka iz HK Sesvete, ujedno trenera hrvatske juniorske reprezentacije u hrvanju.

- Okupili smo se mi hrvači iz Sesveta, ima nas 20. Ponijeli smo lopate, čuli se s dvojicom naših Petrinjaca koji su nam poručili čega nema, što nedostaje čisto od tih nekih građevinskih stvari, pokupovali to za prvu ruku i idemo u Petrinju. Ovo je trenutak kada smo svi jedno i moramo pomagati - iz kombija za Petrinju je poručio Đok u ime 20-ak sjajnih Sesvećana.

Jedan od dokaza, potvrda da Petrinja i Petrinjci nisu sami i prepušteni sami sebi.

Dean Bauer, Sportske novosti

Linker
18. travanj 2024 12:26