Regija

Stojnić: Ovo je meč koji Balkan jako dugo čeka! Delija je izuzetno jak i čvrst!

Denis Stojnić
 Ilustracija
Poljska Konfrontacja je u srijedu zaključila svoj zagrebački popis borbi za priredbu 9. studenog. I to s kakvom teškaškom poslasticom za kraj. Naš ponajbolji teškaš Ante Delija će se sudariti s UFC veteranom Denisom Stojnićem. Dvoboj je to koji se već jednom pokušao organizirati i koji će zasigurno zaintrigirati čitavu regiju.

Nakon više od tri godine pauze tako se u borilište vraća 39-godišnji Sarajlija. U objavi na službenom Facebook profilu je najavio meč u Areni Zagreb nazvavši Deliju najboljim hrvatskim MMA borcem.

"Pozdrav za sve ljubitelje borilačkih sportova na Balkanu. Brojni mediji na prostoru bivše Jugoslavije objavili su informaciju o borbi između najboljeg hrvatskog MMA borca Ante Delije i moje malenkosti. Da se dobar glas daleko čuje potvđuje činjenica da su ovu informaciju prenijeli i neki europski mediji", započeo je Stojnić svoje obraćanje fanovima te je nastavio:

"Ovom prilikom pozivam sve ljubitelje MMA sporta, ali i drugih sportova, ne samo borilačkih, da podržimo najjaču manifestaciju u Europi. Ovom borbom ćemo puno doprinijeti razvoju i popularizaciji MMA sporta."

"The Menace" se zahvalio i Deliji koji je prihvatio meč, a nahvalio je i njegove borilačke kvalitete...

"Želim da se zahvalim Anti Deliji što je prihvatio ovaj meč i što će čitav region imati priliku da gleda dvojicu sportaša koji vole svoju zemlju i predstavljaju je u najboljem svijetlu širom svijeta. Ante Delija je izuzetno jak i čvrst borac i poštujem ga itekako kao velikog sportaša. Još jednom hvala svima na podršci i uz Božiju pomoć ćemo ovaj meč da odradimo, što budemo bolje mogli. Garantiram vam, a mogu i u ime Ante Delije, da će ovo biti najjači meč koji čitav Balkan već dugo čeka", zaključio je Stojnić.

Posljednji meč Sarajlija je odradio na HIT FC priredbi 2016. godine. Ukupno u karijeri ovaj 39-godišnjak ima 13 pobjeda i 3 poraza. Dva od tri izgubljena dvoboja je odradio u UFC-u, gdje smo ga gledali 2009. godine. Bolji od njega prekidima su bili budući prvak Cain Velasquez i Stefan Struve. Stojnić je nakon otkaza u elitnoj promociji u nekoliko navrata najavljivao povratak, no on se nikada nije dogodio.

Podsjetimo kako je Delija morao prisilno završiti nastup u PFL-ovom turniru već nakon prvog kola. Naime, u meču protiv Carla Seumanutafe, koji smo pratili u lipnju, slomio je šaku pa je bilo jasno da neće moći nastupiti u drugom krugu. S obzirom da mu se rezultati nisu poklopili kako se nadao, ispao je iz daljnjeg natjecanja i "playoffa". Sada je dogovorio nastup na KSW-u 51 u Zagrebu!

Linker
22. travanj 2024 06:32