Regija

Sve je jasno: Ante Delija većinom ovisi sam o sebi, ali jedan drugi ishod može ga ozbiljno ugroziti

Ante Delija
 Instagram
Hrvatski borac ima imperativ, savladati Chandlera Colea prekidom u prvoj rundi

U noći s petka 25. srpnja na subotu 26., Ante Delija odradit će najvažniju borbu svoje dosadašnje karijere. U drugom kolu PFL-a tražit će pobjedu vrijednu ulaska u polufinale i nastavak borbe za glavnu nagradu sezone, u iznosu od, posebno za hrvatske prilike, ogromnih milijun dolara.

Nakon teškog i neugodnog poraza u prvom kolu, Delija je uz ondašnju situaciju imao tek teoretske šanse plasirati se među četiri najbolja borca. No, sve što se događalo nakon toga, posebno po pitanju otkazivanja nekih boraca, dovelo je do situacije gdje je polufinale zapravo više nego realno i nije se potrebno dogoditi nikakvo čudo da Delija do njega dođe. Ante će tu prije svega ovisiti o sebi, no neki rezultati trebat će mu se poklopiti. Zapravo, najbolje je reći da se neki ishodi ne smiju dogoditi.

Pobjeda u prvoj rundi je imperativ


Iako Delija ima šanse do polufinala doći čak i u slučaju pobjede u drugoj pa i u trećoj rundi, te opcije su toliko malo vjerojatne da se njima nećemo baviti u ovom tekstu. Ante Delija mora slaviti pobjedom prekidom u prvoj rundi te uzeti šest bodova. Tada se dovodi u situaciju gdje je zapravo sve suprotno od navedenog. Da bi otpao iz nastavka turnira, neki preostali rezultati moraju se negativno pogoditi. Da se to dogodi je vjerojatnost tu negdje kao ta da Ante prođe dalje s pet bodova. Dakle, treba osigurati pobjedu u prvoj rundi, a onda relativno mirno pratiti ostatak borbi.

Za doći do tražene pobjede dobio je zapravo protivnika po mjeri. Protivnik mu je Chandler Cole (8-2), borac koji je iz prve runde izašao tek jednom, još 2017. godine. Među svojim protivnicima nema poznatije ime, a činjenica da je prekidom u prvoj rundi gubio od izvjesnih Tebarisa Gordona (3-2) i Keitha Bella (10-9) dovodi nas do jednostavnog, možda i pomalo grubog zaključka. Ako Ante tog borca ne savlada unutar prvih pet minuta, nije pošteno da se poziciji među četvoricom i nada.

Također, poželjno je pobjedu ostvariti za manje od četiri minute i 21 sekundu, ako upravo to bude odlučivalo o plasmanu između njega i Denisa Goltsova, koji je u tom vremenu upisao pobjedu u prvom kolu protiv Muhammeda DeReesea.

Cappelozza ne smije izgubiti u prvoj rundi


Od svih preostalih rezultata, ovo je onaj najvažniji koji se ne smije dogoditi. DeReese ne smije savladati Cappelozzu prekidom u prvoj rundi. Naime, kako je Brazilac u prvoj rundi zaustavio Deliju, on će neovisno o svom rezultatu u poretku biti ispred Ante. Ako izgubi u prvoj rundi od DeReesea, onda je i taj borac istim pravilom ispred Delije. Nije ni tada sve izgubljeno, no u tom slučaju Denis Goltsov mora slaviti protiv Brandona Saylesa, a Renan Ferreira ne smije savladati Stuarta Austina u prvoj rundi. Ako Cappelozza pobijedi ili ode u drugu rundu, Ante je miran. DeReese ne može biti ispred njega i onda je potrebno da se dogodi samo još jedan od preostala dva potrebna ishoda, odnosno da se ne dogodi onaj za Deliju negativni.

Navijat ćemo za Goltsova i odlazak Ferreirine borbe u drugu rundu


Trijumf glavnog favorita turnira, Denisa Goltsova, nešto je što se očekuje i čime bi Brandon Sayles (trenutno na pet bodova) također ostao iza hrvatskog teškaša. Renan Ferreira (jedan bod) dobio je zamjenskog protivnika u Stuartu Austinu (15-6), borcu koji je do sada pet puta gubio nokautom i pobjedom u prvoj rundi bi Brazilac ostavio Antu iza sebe. Ipak, ako Cappelozza ne izgubi u prvoj rundi, Anti je dovoljan samo jedan od dva ovdje poželjna ishoda.

image
PFL tablica
Screenshot (PFL)

Dakle, kako će Ante u polufinale?


Ako dođe do pobjede prekidom u prvoj rundi, Anti preostaju pet konkurenata te mora biti bolji od dvojice. Evo opisa za svakog pojedinačno, na koji se to način može dogoditi. Preostala tri borca (ne računajući Colea) ne mogu završiti ispred Ante zbog kriterija većeg broja odrađenih borbi.

Bruno Cappelozza - Ispred čovjeka koji ga je prvi krug savladao, Ante može biti jedino ako Cappelozza neplanirano otkaže svoju borbu ili padne vagu. Gledajući na težinu s kakvom odrađuje svoje teškaške borbe, to je nemoguće. Dakle, Bruno ostaje ispred Ante.

Denis Goltsov - Ispred Rusa će se Delija naći ako ovaj izgubi od Brandona Saylesa, a Ante svoju pobjedu nad Coleom ostvari za manje od četiri minute i 21 sekunde prve runde.

Brandon Sayles - Bivši američki specijalac bit će ispred Ante bilo kakvom pobjedom protiv Goltsova. U suprotnom ostaje iza Dubrovčanina. Ukratko, ako Ante slavi za manje od 4:21, ispred jednog od ova dva borca je u svakom slučaju.

Renan Ferreira - Renan Ferreira preskače Antu Deliju ako upiše pobjedu prekidom u prvoj rundi protiv Stuarta Austina. Ovo je inače borba koja je na programu prije Antine pa će već tada neke stvari biti jasnije. Sam odlazak u drugu rundu, neovisno o daljem ishodu, Brazilca ostavlja iza Ante.

Muhammed DeReese - I ovdje je sve vrlo jasno. DeReese završava iza Ante Delije ako ne pobijedi Bruna Cappelozzu prekidom u prvoj rundi.

Sve je jasno. Navijamo za Antu, po mogućnosti i pobjedu za manje od 4:21, a onda da Capelozza ode u drugu rundu. A moguće je da, ovisno o rezultatu Ferreire, samo jedna od te dvije opcije bude potrebna. Ante tako već na kraju svoje borbe može biti siguran polufinalist. Uz kiks Ferreire i svoju pobjedu za manje od 4:21.

Naprijed Ante!

Linker
22. travanj 2024 03:36