Regija

Sve spremno za drugu ovosezonsku FNC Armagedon priredbu, svi borci prošli na vaganju

FNC
 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
Samo tjedan dana nakon prve ovosezonske priredbe, čekaju nas novi četvrtfinalni nastupi

Sutra od 21 sat čeka nas nastavak četvrtfinalnih ogleda u drugoj sezoni FNC Armagedon turnira. Nakon zanimljivog otvaranja sezone koje smo imali prilike pogledati prošle subote, nestrpljivo iščekujemo drugu ovosezonsku priredbu. Svih 16 boraca koji nastupaju u sklopu turnira zadovoljili su potrebne težine, a svoju zadaću odradili su i sudionici ''superfighta'', Vlasto Čepo i i Slobodan Đorđević.

Slovački borac Vlasto Čepo (5-1-0) već je nastupao u sklopu FNC Armagedona na finalnoj priredbi prošle sezone. Tada je također sudjelovao u takozvanom ''superfightu'', a uvjerljivom izvedbom protiv Leona Krajačića došao je do nokauta u prvoj rundi. Sada ga čeka srpski borac Slobodan Đorđević (4-3-0). Njegov zadnji nastup dogodio se u ožujku ove godine na GMC 24 priredbi. Ruski borac Islam Khapilaev (7-4-0) savladao ga je u prekidom u prvoj rundi. Borba između Slovaka i Srbina održat će se u srednjoj kategoriji. Vlasto Čepo pojavio se na vaganju s 84.5 kilograma dok je njegov protivnik osjetno ispod granice. Težio je 82.7 kilograma.

Vrijedi istaknuti kako će Mateo Bolfan sutra ponovno nastupiti unatoč tome što se borio i proteklog vikenda. Borac iz UFK Novi Zagreb nastupio je u borbi protiv Denisa Jurakića, no poražen je gušenjem u drugoj rundi. Međutim, kako je Mark Šarić zbog ozljede morao otkazati svoju borbu protiv Nejca Preložnika, Bolfan je pristao uskočiti kao zamjena. Slovenac Preložnik iskusan je amaterski borac i Bolfana ponovno čeka težak protivnik. Borba spomenute dvojice održat će se u catchweightu zato što je Mateo uskočio na ''short notice''. Hrvatski borac pojavio se na vaganju s točno 70 kilograma dok je Slovenac bio 400 grama teži. Pobjednik ove borbe nastavit će turnir u kategoriji do 66 kilograma.

Jovan Leka (Srbija) i Aleksandar Dimitrijević (Njemačka) otvorit će polutešku kategoriju, a borbe ćemo gledati u perolakoj, lakoj, velter i srednjoj kategoriji. Problema nije bilo niti na sučeljavanju i svi su borci odradili korektno vaganje bez ikakvih nepotrebnih tenzija i naguravanja.

Kompletne rezultate vaganja pročitajte pri dnu teksta.

Rezultati vaganja:

Nemanja Todorović (Srbija) 66,3 kg – Erik Pletikos (Hrvatska) 66,5 kg

Mateo Bolfan (Hrvatska) 70 kg – Nejc Preložnik (Slovenija) 70,4 kg

Predrag Jovanović (Srbija) 70,5 kg – Andreo Kolić (Hrvatska) 70,3 kg

Christian Tietto (Italija) 69,7 kg – Alberto Antić (Hrvatska) 70,5 kg

Enis Mučaj (Hrvatska) 77,3 kg – Ante Alilović (Hrvatska) 77,7 kg

Aleksandar Mihailović (Crna Gora) 77,5 kg – Luka Sumić (Hrvatska) 77,3 kg

Dario Mišković (Hrvatska) 83,9 kg – Mateo Šitum (Hrvatska) 84,5 kg

Jovan Leka (Srbija) 92,8 kg – Aleksandar Dimitrijević (Njemačka) 91,1 kg

Superfight:

Slobodan Đorđević (Srbija) 82,7 kg – Vlasto Čepo (Slovačka) 84,5 kg

Linker
24. travanj 2024 19:33