Regija

Sve što trebate znati o idućoj UFC-ovoj priredbi: Rakić u meču karijere!

Anthony Smith i Aleksandar Rakić
 UFC službeni poster
Veliki sudar u poluteškoj predvodit će novi UFC-ov Fight Night u APEX kompleksu

Nakon osam mjeseci pauze konačno ćemo u Octagonu najpoznatije svjetske MMA promocije ponovno vidjeti Aleksandra Rakića (12-2). Austrijsko-srpski borac se u noći sa subote na nedjelju vraća u akciju i to nastupom u glavnoj borbi nove UFC-ove priredbe!

Pred Rakićem je meč karijere. Upravo bismo tako mogli nazvati njegov nadolazeći okršaj s bivšim izazivačem Anthonyjem Smithom (33-15). A da ne pretjerujemo, moglo bi se zaključiti i iz pogleda na UFC-ov ranking koji govori da će Rakić s osme pozicije napadati petorangiranog američkog veterana.

Pored toga, odlaskom Jona Jonesa u tešku stvari su u poluteškoj kategoriji u potpunosti otvorene i pobjeda nad jednim ovakvim imenom Aleksandra bi dovela na možda meč-dva do napada na pojas.

Spomenimo i da je Rakić trenutno kao član UFC-a na 4-1 s time da je jedni poraz u Octagonu upisao nakon susreta s Volkanom Oezdemirom i to nakon tijesne i podijeljene odluke sudaca.

S druge strane, Smith se u kavez vraća nakon teškog poraza od Glovera Teixeire. 32-godišnji 'Lionheart' u posljednjih je pet nastupa na 3-2, a meč protiv Rakića bit će mu čak 49. u profesionalnoj karijeri koju je započeo 2008. godine.

Vraća se 'Ruthless'!

Sunaslovna borba večeri ovog UFC-ovog Fight Nighta donosi nam i jedan atraktivan okršaj u velter kategoriji. Nakon godinu dana u kavez će se ponovno vratiti bivši prvak Robbie Lawler (28-14-1 nc) koji će u meču s Neilom Magnyjem (23-7) tražiti prekid zabrinjavajućeg niza od tri poraza (Rafael dos Anjos, Ben Askren i Colby Covington).

Za razliku od Lawlera, Magny je u puno boljoj situaciji te on u posljednjih pet nastupa bilježi četiri pobjede i jedan poraz. 'The Haitian Sensation' stalno je pri vrhu ove kategorije, ali nikako da napravi onaj iskorak i uđe u elitni krug boraca. No, iako Robbie ne bilježi više toliko bajne rezultate, definitivno je ime nad kojim bi pobjeda itekako glasno odjeknula i možda ga dovela na korak do onih najvećih mečeva.

Spomenimo još i kako glavni program donosi susrete Alexe Grasso (11-3) i Ji Yeon Kim (9-2-2), Ricarda Lamasa (19-8) i Billa Algea (13-4) te dugoiščekivani revanš Magomeda Ankalaeva (13-1) i Iona Cutelabe (15-5-1 nc).

Gdje i kad se održava ovaj event?

Priredba s Rakićem i Smithom u glavnim ulogama održat će se u noći sa subote na nedjelju (29. na 30. kolovoza). Uvodne borbe kreću točno u ponoć, dok je glavni dio programa na rasporedu od 03:00. Mjesto održavanja ovog borilačkog događaja ponovno je UFC-ov APEX kompleks u Las Vegasu.

Popis borbi:

Anthony Smith vs. Aleksandar Rakić

Robbie Lawler vs. Neil Magny

Alexa Grasso vs. Ji Yeon Kim

Ricardo Lamas vs. Bill Algeo

Magomed Ankalaev vs. Ion Cutelaba

Uvodne borbe:

Impa Kasanganay vs. Maki Pitolo

Hannah Cifers vs. Mallory Martin

Zak Cummings vs. Alessio Di Chirico

Alex Caceres vs. Austin Springer

Polyana Viana vs. Emily Whitmire

Christian Aguilera vs. Sean Brady

Više o ovoj temi:

Linker
19. travanj 2024 19:28