Regija

‘Taj dečko je novi Anderson Silva. Pokušaj ga udariti ili srušiti - ne možeš. To je ludost, top topova‘

Filip Pejić

 Screenshot/YouTube (Podcast Inkubator)
Filip Pejić biranim je riječima govorio o Franu Luki Đuriću koji je dio njegovog tima u FON-u

Iza nas su četiri epizode FNC-ovog reality showa "Fight of Nations: Put do pobjede", a hrvatska momčad trenutačno je u vodstvu nad srpskim timom rezultatom 4-1. Pored izazova u kartingu i kuhanju, borba za bodove odvijala se u oktogonu, gdje je Uroš Mitić najprije sudačkom odlukom pobijedio Petra Mujkanovića, a onda su, također sudačkim odlukama, Fran Luka Đurić i Marko Ančić svladali Voju Katanovića te Stevana Đurđevića. U trećoj epizodi, nakon što je Đurić slavio nad Katanovićem, trener Filip Pejić ocijenio je kako je to 10 posto mogućnosti koje 19-godišnji Zagrepčanin posjeduje, a sada je "Nitro" i pojasnio svoju izjavu.

"Znaš koliko taj dečko ima potencijala u sebi... On je novi Anderson Silva, samo mu moramo usaditi ta vraćanja ‘unutra‘, u borbu", rekao je Pejić tijekom svog subotnjeg gostovanja u Podcast Inkubatoru pa, na pitanje voditelja Marka Petraka o tome što Đuriću nedostaje u borilačkom smislu, odgovorio: "Raditi kontru. On izađe savršeno, ‘ajde, udari ga nogom u glavu... Ne možeš, svaku pusti, ne možeš ga udariti. Sve blokira, ne možeš ga ni srušiti, čovjek se okreće na jednoj ruci. Pada na glavu i okreće se na jednoj ruci. Ludost, baš je top topova. Još puno može toga pokazati".

Talentiranog 19-godišnjeg hrvatskog borca šira sportska javnost sada ima priliku upoznati kroz FON, a zagriženijim fanovima već je dobro poznat budući da iza sebe ima šest profesionalnih borbi, od čega četiri pobjede i dva poraza. Đurićeve eskivaže, kretnje i sjajan osjećaj za prostor o kojima Pejić govori, ali i sve ostale kvalitete, FNC-ova publika imala je prilike vidjeti i u dosadašnja dva nastupa pod okriljem najveće MMA promocije u jugoistočnoj Europi, a osobito u njegovom posljednjem nastupu na FNC 13 priredbi u Beogradu kada je tehničkim nokautom pobijedio Borisa Stanića s kojim je sada i u FON-u na suprotstavljenim stranama budući da je 21-godišnji srpski borac jedan od članova tima Vase Bakočevića.

Podsjetimo, borbe mladih hrvatskih i sprskih boraca na Putu do pobjede možete gledati na streaming platformi Voyo, a peta epizoda izlazi u ponoć s petka na subotu.

Linker
05. rujan 2024 11:00