Regija

Teta iz vrtića postala teta u ringu i pokorava Europu

Sjajne vijesti stigle su nam iz Minska. Ana Bajić vratila se borbama nakon skoro tri godine, a velikom pobjedom na Europskom muaythai prvenstvu u Minsku u kategorji 'plus' 75 protiv domaće borkinje Bjeloruskinje Dziyane Yemialyanave plasirala se u finale gdje je čeka Ruskinja Irina Larionova.

- Nakon skoro tri godine izbivanja bilo je najteže probiti led na velikom natjecanju. Ipak, deset godina sam u sportu, pa je i povratak zbog te činjenice bio nešto lakši. Jako sam sretna - kazala nam je Ana.

Posebno treba spomenuti da je Ana nositeljica više od 10 medalja sa velikih natjecanja u muaythai-u i kickboxingu, a isto tako jedina Hrvatica koja je bila državna seniorska prvakinja u tri različita sporta kickboxingu, muaythaiu i boksu. Ova zasada sigurna srebrna medalja koju će u subotu probati prevoriti u zlato je ogroman uspjeh, te naznaka da se Ana vratila vrhusnkom sportu na spektakularan način.

- Ušla sam malo u zrelije godine i odlučila sam se vratiti na borilišta. I eto, odmah na Europskom prvenstvu stigla je medalja. Borba s domaćom borkinjom u polufinali bila je žestoka, ali krenula sam punim srce u 'fajt', prve dvije runde su bile izvrsne. To je bila i taktika, prve dvije runde dobiti, treću preživjeti, ha, ha. ha... U finalu čeka izvrsna Ruskinja, ali želim biti prvakinja Europe. Mogu ja to...

Priča Ane Bajić je zanimljiva. Ona je - teta u vrtiću! Završila je fakultet za predškolski odgoj. Krasna, divna i nježna osoba koja se bavi klincima. Međutim, u ringu je sve osim nježna i dobra. Tu postaje žestoka borkinja, bez mane i straha.

- Ha, malo sam teta u vrtiću, malo teta u ringu! S tim da u ringu nisam baš dobra teta su suparnice, ha, ha, ha... Zezam se malo, ali zaista sam prepuna emocija. Znate, čini mi se da sto godina nisam bila u ringu. Prvo sam se pitala što je ovo meni sve trebalo, ali sad kad vidim da sam ušla u finale i osigurala srebrnu medalju, znam odgovor na svoje pitanje. Trebalo mi je, definitivno mi je trebalo - zaključila je Ana.

Inače, naša hrvatska borilačka heroina je članica KBK Mornar iz Splita, trener joj je Dario Jurišić. 'Mornari' su jedan od najboljih hrvatskih borilačkih klubova.

Linker
25. travanj 2024 16:57