Regija

Težak zadatak za Jurišića u KSW debiju, čeka nas borba neporaženih potencijala

Musaev vs. Jurišić
 KSW
Prvi protivnik najboljeg slovenskog borca u KSW-ovom borilištu bit će Shamil Musaev

Nakon što je KSW jučer službeno obznanio kako je Uroš Jurišić postao njihovim članom, danas su objavili gdje i protiv koga će najbolji slovenski borac debitirati u njihovom borilištu. Nastup ga čeka vrlo brzo, budući da će se na KSW 58 priredbi, koja se održava 30. siječnja, susresti sa Shamilom Musaevim.

To znači kako Jurišića odmah čeka težak ispit, budući da je KSW odlučio upariti dva neporažena borba, ujedno ogromna potencijala s ozbiljnim i realnim šampionskim ambicijama. Musaev je 26-godišnji ruski borac iz Moskve, koji je imao jedan od impresivnijih debija u poljskoj promociji. Dogodilo se to u prosincu 2019. godine na KSW 52 priredbi, kad je kružnim udarcem šakom nokautirao Gregorza Szulakowskog, a za to mu je trebalo tek nešto više od jedne minute.

Kako je tu borbu Musaev odradio u lakoj kategoriji, KSW mu je namijenio borbu za titulu i to onu koja je trebala biti posljednja u promociji za tadašnjeg prvaka Mateusza Gamrota. No, Musaev je borbu koju su ljetos trebali odraditi otkazao nedugo prije održavanja. Gledajući na ovo uparivanje, jasno je da se odlučio vratiti u velter kategoriju, u kojoj je nastupao prije dolaska u KSW. Od svojih 13 pobjeda, osam je ostvario nokautom, dvije prisiljavanjem na predaju, a tri odlukom sudaca.

Jurišić je do sada odradio 11 profesionalnih borbi, a posljednji put je nastupio prvog dana listopada prošle godine, kad je na Bellatorovoj priredbi u Italiji prekidom u prvoj rundi savladao Waltera Gahadzu. Vijest o njegovom dolasku u KSW datira još na proljeće prošle godine, no čini se kako je cijelo posao zgotovljen tek ovih dana te je sve postalo službeno pa tako i ova borba.

KSW 58 priredbu trebala bi predvoditi borba poluteške kategorije između Szimona Koleckog i Martina Zawada, a dogovorena je i borba za titulu perolake kategorije između Salahdinea Parnassea i Daniela Torresa.

Linker
19. travanj 2024 11:04