Regija

‘Toliko me tupo udario, kao da me cigla pogodila. Mozak mi se zaledio, nisam se mogao pomaknuti‘

Roberto Soldić

 Screenshot/Instagram (Roberto Soldić)
Slobodan Maksimović zapamtio je sparing koji je odradio s Robertom Soldićem u UFD Gymu u Düsseldorfu

Veteran srpske MMA scene, trener i podcaster, Slobodan Maksimović, gostovao je u jednoj od posljednjih epizoda Podcast Inkubatora i tom prilikom govorio o situaciji na regionalnoj MMA sceni, trenerskom poslu, karijeri Marine Spasić, ali i brojnim drugim zanimljivim temama.

Među ostalim, "Limp" se prisjetio i razdoblja koje je svojedobno proveo u Düsseldorfu i UFD Gymu, odnosno prisjetio se sparinga koji je odradio s Robertom Soldićem.

"Bio sam tamo skoro tri mjeseca, spavao sam kod Soldića. Bilo je to jedno divno iskustvo, vidio sam mnogo stvari kod njega i počeo sam ga puno poštovati zbog discipline, on je jako disciplinirani vojnik. Uvijek su mi išli na živce ljudi koji si daju za pravo da umanje nečiju kvalitetu ili uspjeh, što su znali raditi u Soldićevom slučaju s nekim pričama. Da su proveli sedam dana s njim, potpuno bi promijenili mišljenje jer je dečko surov profesionalac", rekao je Maksimović pa prebacio fokus na sparing koji je odradio sa Soldićem uoči jednog od njegovih boksačkih mečeva:

"Taj dan nitko nije bio trenirao, a on me pozvao da mu pomognem, što sam ja odmah prihvatio jer su oni meni pomagali, spavao sam kod njega, i gledao sam da im to nekako vratim. Ali, bolje da taj dan nisam vratio. Pozvao me dolje i rekao mi da stavim kacigu, a ja, ono srpska priča, 2010. godina, CDS, ‘ma, buraz, ja ne nosim kacigu, kakva kaciga...‘".

Soldić i Maksimovi su odradili pet rundi sparinga s rukavicama od 16 unci, a "Robocop", koji je iza sebe već imao boksačke mečeve, kao i sparinge s boksačima, bio je dominantan u odnosu na "Limpa". Srpski borac se trudio biti što kvalitetniji sparing partner i, kako sam kaže, Soldića "natjerao da radi da bi ga udario", međutim, u četvrtoj dionici se dogodila situacija koja se Maksimoviću trajno urezala u pamćenje.

"Pogodio me nečim...mislio da je bio onaj njegov desni kroše što radi onako široko. To nikad ni s kim nisam doživio osim s njim, to je tako tup udarac bio, kao da me cigla udarila. Nije me uzdrmao, bio sam prisutan sve vrijeme, sve sam vidio, nisam pao dolje, samo kao da mi se mozak zaledio. Imao sam bol u mozgu, čovječe. Ja mu kažem: ‘Stani, brate. Tu sam, ali ne mogu se pomaknuti, mozak mi je utrnuo, boli me mozak. Stani samo da prođe 10-20 sekundi‘. Nastavili smo, on je još više obratio pozornost na to da me ne zakucava, a kad smo završili sparing sam mu rekao da sad znam zašto se nosi kaciga", ispričao je 35-godišnjak.

Linker
05. rujan 2024 10:24