Regija

Tomislav Sičaja ostaje stopostotan! Dominantnom izvedbom porazio je turskog borca i upisao treću pobjedu

Tomislav Sičaja

 SCREENSHOT/YOUTUBE/FNC
Slavio je jednoglasnom odlukom sudaca (30-27 x3)

Nakon što je završio preliminarni dio, bacili smo se na glavnu dionicu večeri. Čast da budu prvi koji će nastupiti imali su Tomislav Sičaja i Ahmet Rasim Pala. Podsjetimo, Sičaja je ovdje tražio treću profesionalnu pobjedu, dok je Rasim Pala odradio drugi meč u FNC-u nakon prošlogodišnjeg poraza u Puli kada mu je protivnik bio Đorđe Bukvić.

Turčin je na početku nakratko upisao rušenje, ali se Sičaja brzo ustao i razdvojio nakon par udaraca iz klinča. Dobar dio runde protekao je u ispitivanju snaga, sve do polovice kada je Rasim Pala opet pokušao rušiti, no bezuspješno. Štoviše, Sičaja je uspio doći do rušenja uz žicu, malo odmaknuo protivnika od nje i bio u bočnoj poziciji gdje je uputio nekoliko udaraca. Pola minute prije kraja uspio mu je doći na leđa, a zatim se i ustati i uputiti dosta udaraca s čime si je definitivno priskrbio prvu rundu.

U drugoj rundi "Gegan" je brzo upisao rušenje. Pokušao je Turčin "armbar", ali samim time si je zapečatio donju poziciju. Ipak, nije bilo dovoljno akcije te ih je sudac digao na noge. Zaletio se ramski borac u noge, ali nije uspio srušiti turskog "Škorpiona" te su završili u klinču. Bio je aktivniji od svog protivnika, ali ga je Rasim Pala pomalo onemogućavao da radi išta više te su se razdvojili. Sičaja je pred kraj runde uspio uputiti nekoliko dobrih koljena te si priskrbio i drugu dionicu.

Dobro je domaći borac krenuo i u zadnju rundu te vršio pritisak na protivnika, a potom i upisao rušenje nakon minute. Došao mu je na leđa, ali se turski borac dobro branio te Sičaja nije uspijevao napraviti veću štetu. Tu i tamo je prošao neki jači udarac, no bez završnice, ali to nije bilo bitno jer je Sičaja glatko pobijedio u sve tri runde.

Na kraju je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27 x3) i upisao treću pobjedu u karijeri u isto toliko nastupa. Čestitke!

Linker
21. travanj 2024 03:52