Regija

Tomo Spahović nakon pobjede u Medulinu: ‘Htio sam što više minuta provesti u kavezu, nadam se da ste uživali‘

Tomislav Spahović

 Screenshot (instagram, Fnc)
‘‘The Beast‘‘ je obećao nokaut, ali ipak je odlučio skupljati minute unutar kaveza

Sinoć održani FNC 16 event u Medulinu zaključen je borbom između Tomislava Spahovića i Macieja Gradeckog. Pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca upisao je Tomo Spahović, ali fanovi su ostali poprilično razočarani glavnom borbom večeri.

Veću krivnju za loš meč ipak snosi Gradecki. Poljak je izgledao kao netko tko se nije došao potući i pružio je poprilično sramotan nastup u ‘‘main eventu‘‘. Tomo Spahović s druge strane odradio je koliko je trebao za pobjedu, ali dojam je kako su fanovi očekivali više i nadali su se vidjeti spektakularan finiš u režiji bosanskohercegovačke ‘‘Zvijeri‘‘.

Za Spahovića je ipak najbitnije da je upisao prvu pobjedu još od devetog mjeseca 2015. godine i slavlja nad Gustavom Dietzom. Tomo je nakon tog meča izgubio od Marcina Prachnija, zatim je uslijedila duga pauza, a povratak sportu upisao je krajem protekle godine. Miran Fabjan pokvario je njegov povratak u kavez porazivši ga pred domaćom publikom u Sarajevu, ali Spahović je brzo tražio ‘‘popravni‘‘ i sinoć je osjetio slast pobjede. Nedugo poslije meča, Tomo se obratio fanovima.

‘‘Pozdrav svima. Nadam se da ste uživali u mojoj borbi. Obećao sam da ću borbu završiti nokautom. Bilo je prilike za nokaut u više navrata, ali jednostavno sam htio što više minuta provesti u kavezu. Uživao sam u borbi i htio sam raditi tri runde kako bih pokazao da mogu raditi tri runde. Nisam htio riskirati niti jedan posto, točno sam uživao u borbi i ovo je tek moj početak. Pozdrav za sve!‘‘, Spahovićeva je poruka, objavljena na FNC-ovim društvenim mrežama.

Realnost je da Spahović nije imao adekvatnog ‘‘partnera za ples‘‘ i fanovi će brzo zaboraviti ovaj meč. No, kako to obično biva, u MMA-u se ‘‘pamte samo posljednji mečevi‘‘. Tomo već u sljedećem nastupu može pružiti puno bolju izvedbu nakon koje mu nitko više neće spočitavati nedostatak finiša u meču s Gradeckim. Sigurno će i FNC ponuditi boljeg protivnika protiv kojeg će Spahović imati priliku za odraditi atraktivniji nastup, jer Gradecki definitivno nije bio taj.

Linker
10. lipanj 2024 20:02