Regija

Toni Filipi savladao Irca i prošao u četvrtfinale Europskih igara

Toni Filipi
Hrvatski boksač Toni Filipi prošao je svoju drugu prepreku na Europskim igrama i time se plasirao u četvrtfinale turnira kategorije do 91 kilogram. On je po mišljenju četiri od pet sudaca bio bolji od Anthonya Brownea iz Irske.

Toni Filipi odradio je puno bolji meč nego u prvom kolu, kad je gustom podijeljenom odlukom savladao Džemala Bošnjaka. Bio je opušteniji i sigurniji u sebe, odnosno vidjelo se kako je u prvi meč ušao s pritiskom. Nakon što je skinuo breme rane eliminacije sa svojim leđa, zadarski teškaš pokazao je što zapravo može, u meču protiv vrlo neugodnog irca Anthonya Brownea.

Zapravo, izjednačena je bila tek prva runda, u kojoj su dva suca presudila u korist Irca. Njemu je do kraja vjeran ostao tek sudac iz Australije, čija podosta nejasna prosudba nije djelovala na konačni ishod meča. Toni je posebno dobro izgledao drugu rundu, gdje mu je sudac iz Italije, koji je prvu rundu bodovao protiv njega, čak dodijelio 10:8. Treću rundu ponovno je Filipi dominantan i sigurno je plovio prema završetku meča. Ipak, malo je to pokvario zarađeni negativni bod, no on ga na kraju nije koštao. Australski sudac je i dalje ostao vjeran Ircu, no preostala četvorica presudila su u korist hrvatskog boksača, koji tako prolazi u četvrtfinale gdje ga čeka Adam Bence Hamori iz Mađarske. On je u prvom kolu bio slobodan, dok je danas savladao Radoslava Pantalaeva iz Bugarske, podijeljenom odlukom sudaca, 3:2.

Danas će još nastupiti Erik Pijetraj u kategoriji do 64 kilograma. Program kategorije počinje u 17 i 30, no Erik bi u ring trebao oko 18 sati i 45 minuta.

Linker
22. lipanj 2024 14:03