Regija

Tužne vijesti iz Dubrovnika: Preminuo je poznati hrvatski borac Maro Perak

Maro Perak

 Boris Kovacev/Cropix
Jedan od uspješnijih hrvatskih MMA boraca iznenadno je napustio ovaj svijet

Nažalost, hrvatski MMA danas je ostao siromašniji za jednog velikog borca. 39-godišnji Maro Perak iznenadno je preminuo kako izvještava dubrovački vjesnik

Više informacija i detalja trenutno nije poznato, ali prema neslužbenim informacijama, Peraku je naglo pozlilo i nakon toga je preminuo.

Poznavatelji domaće MMA scene jako dobro znaju tko je bio Maro Perak. Radi se o borcu koji je upisao 26 pobjeda u 35 profesionalnih nastupa (26-8-1). ‘‘Mean Machine‘‘ nastupao je pod okriljem mnogobrojnih vrhunskih MMA promocija, a profesionalni debi upisao je još krajem 2005. godine.

Borilište je dijelio s legendama sporta kao što su Jan Blachowicz, Bob Sapp, Jeff Monson i brojni drugi poznati borci koji su nastupali na najvišoj razini. Perak je ujedno i jedan od osnivača dubrovačkog borilačkog kluba Gladijator koji je iznjedrio brojne vrhunske borce kao što su Ante Delija, Antun Račić i ostali.

U kavezu ga nismo gledali od osmog mjeseca 2017. godine i poraza od Nikite Krylova koji trenutno nastupa pod okriljem UFC-a. Posljednju pobjedu Perak je upisao 2016. godine protiv Muhamada Mahmića.

Velik trag i utjecaj na domaći MMA ostavio je ovaj dubrovački poluteškaš i nema sumnje kako se radi o velikom gubitku. Što kroz svoju borilačku karijeru, a što kroz borce koji su ponikli iz njegovog kluba, Perak je gradio veliku ostavštinu i uvijek će imati posebno mjesto u povijesti hrvatskog MMA-a.

Sada neka počiva u miru Božjem.

Linker
22. svibanj 2024 11:36