Regija

U Splitu pala ključna odluka: HBS svim boksačima osigurao odlazak na olimpijske kvalifikacije u Londonu

 Zeljko Puhovski / CROPIX
BOKS Iz Splita krenula Pevex liga, a hrvatska boksačka reprezentacija najavila dolazak u najjačem sastavu podno Marjana.

U prekrasnoj atmosferi u dvorani na splitskim Gripama, nakon dugo godina bez boksa u Splitu, započela je prva sezona Pevex lige. Oko 800 gledatelja moglo je uživati u mečevima splitskih boraca koji su pokazali kvalitetan boks nekoliko puta podižući publiku na noge.

Osim gledatelja koji su u velikom broju došli u dvoranu pogledati mečeve, cijeli program u direktnom prijenosu moglo se vidjeti i na Sportskoj televiziji.

Na prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i žene koje je održano također u Splitu, a finalne borbe bile su uvertira u Pevex ligu, za najboljeg boksača proglašen je Antonio Grabić iz BK Leonarda iz Zagreba, a za najbolju boksačicu Sara Kos iz BK Petar Zrinjski iz Zagreba.

Bono Bošnjak, predsjednik HBS-a nakon mečeva je izjavio:

- Zaista sam sretan i radostan što je Pevex liga krenula iz Splita. Split se pokazao kao jako dobar domaćin te imam samo riječi zahvale za cjelokupnu organizaciju boksačkih događanja protekla tri dana. Publika je mogla uživati u mečevima koji su bili kvalitetni usprkos činjenici da smo zbog situacije s koronavirusom morali napraviti izmjene parova.

Predsjednik Bošnjak je dodao i sljedeće:

- Nakon što smo imali zaista prekrasnu boksačku večer odmah nakon završetka imali smo jedan kratki sastanak gdje smo donijeli odluku da u Split ubrzo dovodimo hrvatsku reprezentaciju u najjačem sastavu koja će se suprotstaviti također jednom nacionalnom timu. U planu su nam Italija, Mađarska, Rusija, Irska ili Bugarska. Vidjet ćemo kako stvari stoje s kalendarom nama i našim sportskim protivnicima.

Također, u Splitu se održao i sastanak Izvršnog odbora HBS-a te je donesena ključna odluka vezana za kvalifikacije za OI u Tokiju. Dakle, svi boksači idu i imat će priliku ostvariti san odlaska na Olimpijske igre. HBS-a je iz vlastitih sredstava osigurao svim boksačima odlazak na kvalifikacijski turnir u London.

Prije početka mečeva predsjednik Bošnjak i dopredsjednik HBS-a general Mladen Mikolčević podijelili su plakete najzaslužnijima koji su pomogli u ostvarenju ovog boksačkog spektakla: Mati Omaziću, Draganu Brtanu, Domagoju Maroeviću, Vlatku Škilji, prof. Saši Krstuloviću, prof. Hrvoju Karninčiću.

Rezultati:


Petar Cetinić - Arben Elshani 5:0
Matej Uremović - Kevin Dornik 5:0
Jasmin Pašagić - Luka Kordić 5:0
Nikica Radonić - Petar Leskur 3:2
Marijan Brnić - Elvir Šendro 5:0

Tekst: HBS

Linker
24. travanj 2024 19:01