Regija

Upoznajte ‘zlatnu djevojku‘ iz Splita koja nosi sve pred sobom: ‘Trebalo mi je nešto jače od plesa!‘

Lee Lalić

 Golden Fight
Priča 20-godišnje prvakinje Hrvatske i svijeta potvrđuje kako je sve moguće - uz dovoljnu količinu želje i truda

Golden girl. Tako je zovu, zlatna djevojka. Lee Lalić (20) stvarno je zlatna, aktualna je svjetska U-21 prvakinja u savateu, a na domaćoj borilačkoj sceni prvakinja je Hrvatske u kickboxingu, boksu i tajlandskom boksu! Kad je pogledate, imate dojam da se radi o manekenki, svakako je jedna od najljepših hrvatskih borkinja, djeluje kao nježna djevojka, ali kad uđe u ring, u taj čarobni četverokut, onda je sve osim toga. Pretvori se u žestoku curu koja jako udara svoje suparnice, koja nosi sve pred sobom, koja posjeduje sjajnu tehniku... Rođena je u gradu pod Marjanom, trenira u Pit Bull Gymu, poznatom splitskom borilačkom klubu iz kojeg su izašle mnoge velike borkinje i borci. Kad je pitamo kako uspjeva biti tako dobra, najbolja u nekoliko borilačkih sportova, samo se smješka...

- Treniram, treniram, treniram... To je jedina formula uspjeha.

Na pitanje u kojem je sportu ipak najbolja, u kojem drži da ima najviše potencijala, ne dvoji.

- Kickboxing. Najbolja sam u kickboxingu.

Priča ove sjajne borkinje je zaista zanimljiva, na neki način posebna. Naime, prije nego se počela baviti borilačkim vještinama, prije nego što je postala kraljica ringa, bavila se - plesom! Pa je eto, od plesačice postala višestruka prvakinja u borilačkim sportovima. Mogla je recimo postati balerina, a postala je vrhunska borkinja.

- Prvu borbu sam imala 2018. godine, ali sam u Pit Bull stigla godinu dana ranije. S plesa sam došla u borilačku dvoranu, ali kao rekreativka. Željela sam vidjeti koja je razlika plesnog podija i ringa. Prva trenerica mi je bila Marija Bodač, a kad sam se od rekreativke pretvorila u natjecateljicu, trener mi je postao Gordan Vatavuk s kojim radim i danas.

Inače, ples i borilačke vještine imaju poveznice. Recimo, jedan od najvećih boksača ikada, Ukrajinac Vasilij Lomačenko se također bavio plesom. Logika je jasna, rad nogu jest iznimno bitan, tako da ples zaista pomaže i na usluzi jest mnogim borilačkim vještinama. Simpatična cura će kroz smijeh kazati.

- Znate što... Trebalo mi je nešto jače od plesa, da se više oznojim, ha, ha, ha...

A ima još jedna zgodna crtica kad se radi o velikoj šampionki. Završava školu za - dentalnu tehničarku. Da li i vama prvo pada napamet ono što je palo i nama? Stvarno zanimljivo, prvo razbija zube u ringu, a onda se kasnije brine o njima...

- Mogla bih imati puno pacijenata, ha, ha, ha...

Lee inače ima dvojno državljanstvo, hrvatsko i ono SAD-a. Majka Tina je Amerikanka, otac Marijo Hrvat.

- Rođena sam u Splitu, ali mi je obitelj prije živjela u New Yorku. Onda su moji odlučili da je bolje vratiti se u Hrvatsku, u Split, da im je to ljepše biti ovdje, bolje za obitelj.

- Svi moji vole što se bavim borilačkim sportovima. Ne plaše se da ću dobiti batina.

Kako će se plašiti kad Lee uglavnom dijeli batine drugima.

- Ali van ringa ništa, tu sam mirna.

U međuvremenu je postala profesionalka. Potpisala je dvogodišnji ugovor s organizacijom Golden fight. Pa gdje će ‘golden girl‘ nego u Golden Fight. Već je uspješno odradila prvi meč, a sad je čeka drugi, s još jednom vrhunskom borkinjom, Hrvaticom Snježanom Prgomet.

image

Lee Lalić i Helena Wsciubiak

Golden Fight

- To će biti Golden Fight 6, 4. listopada u Šibeniku bi se trebala u svom drugom profesionalnom meču trebala boriti s Snježanom. Trebala bi to biti sjajna borba. Razlika između amaterskog i profesionalnog kickboxinga jest ta da se u amaterskom isključivo broje poeni nakon udaraca, a u profesionalnom ukupni dojam borbe.

No, ima Lee još toga za kazati. Rekli smo na početku, izgleda kao manekenka, pa je postala i ambasador poznatog brenda Tony Quinn Educohealth.

- Nitko u Hrvatskoj za to ne zna, ali taj brend radi sjajne vitamine, proteine, bez ikakve kemije. I da, mogu kazati da otkako to koristim, stvarno se osjećam jačom.

Ove godine Lee ima još dva velika natjecanja pred sobom. Europsko prvenstvo u kickboxingu u Grčkoj početkom studenog i također kontinentalno prvenstvo u savateu u Italiji.

- Spremna sam, pa ćemo vidjeti hoću li doći do medalja.

A kad smo je pitali kako se sprema, kazati će još nešto za istaknuti.

- Cijelo ljeto sam radila u kafiću na šanku. Od sedam ujutro, do četiri sata poslijepodne. Pa sam onda odlazila ne trening u 19 sati. Sad od prvog rujna sam krenula s dva treninga dnevno. Da, bilo je teško raditi praktički cijeli dan, pa onda trenirati. Ali nije mi teško, znam da samo težak rad donosi uspjeh - zaključila je Lee Lalić, sjajna borkinja iz Splita

Bivša plesačica, dentalna tehničarka, konobarica, ambasador poznatog brenda, višestruka hrvatska prvakinja u nekoliko borilačkih disciplina, svjetska prvakinja... Lijepa i poučna priča, sve se može kad se hoće, zar ne?

Linker
05. rujan 2024 10:21