Regija

Uroš Jurišić brani Titan FC titulu protiv timskog kolege otjeranog iz UFC-a zbog nasilja nad zaručnicom

Uroš Jurišić
 Instagram
Velika borba uskoro bi trebala uslijediti najboljem slovenskom MMA borcu, Urošu Jurišiću. On će braniti pojas prvaka Titan FC promocije, a protivnik mu je bivši timski kolega. Radi se o Michaelu Gravesu, borcu kojeg je prije tri godine UFC otjerao nakon fizičkog zlostavljanja zaručnice.

Napokon je došlo vrijeme za prvu borbu Uroša Jurišića (10-0) u 2019. godini. Nakon što je prošle godine osvojio pojas Titan FC promocije, a onda par mjeseci kasnije slavio u Sloveniji na Legends Collide priredbi, 26-godišnji Slovenac branit će gore spomenuti pojas. I to će se dogoditi 19. listopada u Dominikanskoj Republici. Nakon što su u prosincu prošle godine odradili priredbu u Kazahstanu, ovo će biti njihovo drugo gostovanje negdje izvan SAD-a.

Jurišiću će pojas pokušati oduzeti borac kojeg jako dobro poznaje. To je Michael Graves (8-1-2), njegov timski kolega iz American Top Teama, ali također i timski kolega s Ultimate Fightera. Zajedno su nastupali u sezoni gdje su se borci iz ATT-a borili protiv kolega iz omraženih, sada već bivših Blackzilliansa. Za razliku od Jurišića, Graves je nakon te sezone dobio ugovor s UFC-om, gdje je krenuo vrlo uspješno. Savladao je danas sjajnog Vicentea Luquea te Randyja Browna, dok je protiv Bojana Veličkovića odradio borbu bez pobjednika.

Nedugo nakon borbe protiv srpskog borca, Graves je dobio otkaz iz UFC-a nakon optužbi za obiteljsko nasilje. Zapravo, prvobitno mu je otkazana borba koju imao ugovorenu za studeni 2016. godine, dok je u travnju 2017. godine i službeno "dobio papire". Naime, nakon provedene istrage dokazano je kako je svoju tadašnju zaručnicu na javnoj površini udario šakom i laktom, dok je ona tvrdila kako ju je prije tog i gušio. UFC prema takvom ponašanju nema tolerenacije i njemu su vrata Octagona zauvijek zatvorena.

Graves je nakon toga nastupao u ruskom FNG-u, gdje je upisao jednu pobjedu i jednu neodlučenu borbu, dok je posljednja dva nastupa odradio u Titan FC-u, gdje je pobjedama izborio priliku za napad na pojas prvaka. Nije poznato kako će ova dva borca odraditi pripreme, posebno ako obojica budu u Coconut Creeku, gdje se nalazi glavna ATT dvorana.

Linker
17. travanj 2024 05:28