Regija

Uroš Jurišić pobijedio je u prvom ‘bare knuckle‘ meču u povijesti FNC-a, dobio bonus za borbu večeri

Uroš Jurišić

 Screenshot (youtube, Cfc Sports)
Prva ‘bare knuckle‘ borba u povijesti FNC-a pružila nam je pravi spektakl

Na red je došao i prvi meč u boksu bez rukavica u povijesti FNC-a. Za to je zaslužan domaći heroj Uroš Jurišić, a protivnik mu je bio poznato lice FNC-a, Brazilac Joelson Nascimento.

Niti jedna borba na priredbi do sada nije dočekala odluku sudaca, no ovaj novitet izdvojio se i po tome. Nakon teških udaraca, oba borca uspjela su dočekati kraj meča. Uroš Jurišić, nekoć ponajveći regionalni MMA talent nastavio je graditi svoju karijeru u ‘‘bare knuckle‘‘ boksu, a na put mu je (probao) stati (stao) Brazilac Joelson Nascimento. U „catchweightu“ Jurišić je upisao svoj debi u organizaciji.

Pred ulaskom u kavez, Brazilac je morao skinuti boksačke tenisice te borbu nastavio bos, dok je Jurišić smio nastaviti s obućom.

Pred domaćom publikom meč je započeo Jurišić prednjim direktom koji je dobro sjeo. Dobro je kontrirao Nascimento te je domaćina natjerao da koljenom dotakne pod. Stožice su se glasno zaorile podrškom za domaćina. Stali su na sekundu borci, a kako "nakon zatišja dolazi bura" tom smirenom trenutku uslijedila je žustra razmjena udarca. Uroš je na kraju prve runde srušio Brazilca kojem je sudac krenuo odbrojavati.

Druga runda bila je poprilično teška za domaćina koji je pretrpio ogromnu štetu na licu. Lijevo oku mu se u potpunosti zatvorilo, te je udarce krenuo bacati na autopilotu i konstantno je spuštao glavu. Pametna runda Brazilca.

Treća runda i kao što se mislilo posljednja, krenula je dobrom i smirenom taktikom Brazilca koji je čitao Uroša, sve dok niotkuda Uroš nije bacio „overhand“ koji je za protivnika značio novo brojanje. Uroš je dobio samopouzdanje i vratio se u meč.

Neočekivana četvrta i peta runda prošle su jednako brzo kao i prvi dio borbe, uzbudljive razmjene i akcije odlično su predstavile regiji boks bez rukavica.

Krajem pete runde Uroš je zdrmao Brazilca te nakon posljednjeg zvona jednoglasnom odlukom sudaca domaćin ostavio još jednu pobjedu u Sloveniji. Meč je završio ogromnim pljeskom cijele dvorane.

Bio je ovo prvi takav meč na FNC-ovim eventima, a što nas dalje očekuje slijedi vidjeti. Uroša muče ozljede koje mu onemogućuju nastavak MMA karijere i stoga se trenutno posvetio boksu bez rukavica.

Linker
29. travanj 2024 14:47