Regija

Uroš Medić: 'Tri godine nisam vidio obitelj, samo sam radio na ovome i nisam sumnjao u uspjeh'

Uroš Medić
 screenshot
'Godinama sam radio za ovo', prvo je što je rekao novi član UFC-a, srpski borac Uroš Medić

Uroš Medić postao je sedmi srpski borac u UFC-u te četvrti s aktualno važećim ugovorom, peti ako ćemo tu ubrojati i Aleksandra Rakića. Do tog uspjeha došao je na najbolji mogući način, prezentacijom svojih vještina, željom za otvorenom borbom i pobjedom prekidom nakon tek nešto više od dvije minute.

Osim sjajne izvedbe, 27-godišnjak iz srca Vojvodine pokazao je kako posjeduje kvalitetnu osobnost i to već u prvom intervjuu, odmah nakon borbe u kojoj je došao do svoje šeste profesionalne pobjede. Tamo je odmah reagirao na to što mu je Dana White nakon borbe pružio ruku, dodavši nešto o kratkom razgovoru koji su imali.

"Rekao sam mu 'Hvala šefe', jer on je sada moj šef. Nemam nikakve sumnje da ću dobiti ugovor", rekao je Medić odmah nakon borbe, dok još više službeno postao novi član UFC-a, nastavivši: "Dugo radim za ovo, godinama. Preko tri godine nisam vidio svoju obitelj. Samo sam radio na ovome, jer je to bilo sve što mi je bilo na pameti. Konstantno sam bio u dvorani, čak i tijekom pandemije. Svi koji me znaju bili su svjesni koliko to želim i znao sam da ću uspjeti. Jučer, danas ili za godinu dana, nisam imao sumnje jer to je bio moj cilj."

Svakako mu je u prilog išlo to što je dobio protivnika spremnog za okršaj kakvom se nadao, ali isto tako protivnika koji nije uspio odgovoriti na njegove najveće kvalitete.

"U posljednji trenutak su mi promijenili protivnika, ali srećom se nisam pripremao za ništa specifično. Pogledajte moje udarce nogama, uzdrmao bih svakoga. Nisam imao nikakve sumnje kad sam rekao da ću završiti borbu. Ovdje sam da bih se borio, to je ono što volim raditi i što sam godinama radio besplatno", prvo je kratko objasnio nešto o sebi, onda se okrenuvši samoj borbi:

"Znao sam da ima sjajne kružne udarce i to me brinulo. Pogodio me jednim iza glave i onda sam vidio da nema puno snage u njemu. Veći sam od njega i znao sam da sam čvršći. Vjerojatno sam čvršći od barem polovice boraca lake kategorije u UFC-u. Visok sam 185 centimetara, hodam s preko 77 kilograma i ovo je bilo moje prvo skidanje na 70 kilograma. Ja sam iza sebe imao armiju ljudi i moj protivnik je izašao protiv toga. Ovo što se dogodilo je bilo neizbježno."

Dana White nije imao puno dvojbi oko dodjeljivanja ugovora Mediću, koji je nakon toga po drugi put došao kod reporterke Laure Sanko, ovog puta samo par minuta nakon što je postao član UFC-a, promocije koja ga je već onim što je do sada doživio u potpunosti oduševila.

"Došao sam ovdje 27. srpnja i UFC se sjajno pobrinuo za nas. Doživio sam najviše moguće standarde, nisam mogao vjerovati kako je sve ovdje dobro organizirano. Već sad sam zahvalan na svemu što su napravili za mene", prvi su bili dojmovi, da bi onda odgovorio na pitanje kome će se prvo javiti.

"Prvo ću nazvati obitelj. Nedostaju mi i razgovaram gotovo svaki dan s njima, kad je kod mene večer, a kod njih jutro i obrnuto. Prvo ću se čuti s bratom, on je moj najbolji prijatelj i jedva ga čekam vidjeti", emocije su preplavile Uroša, kojeg je Laura pustila da ode proslaviti uspjeh koji si je otkako je prije četiri godine stigao na Alasku i zacrtao.

Linker
20. travanj 2024 03:34