Regija

Vaso Bakočević oglasio se nakon povlačenja iz MMA-a: ‘Odavno sam htio ovo napraviti, ne uživam više‘

Vaso Bakočević

 Screenshot (youtube, Psycho Tv By Vaso Bakočević)
Jedan od najpopularnijih regionalnih MMA boraca nastavit će karijeru nešto drukčijem smjeru

Nevjerojatnih 65 MMA mečeva odradio je Vaso ‘‘Psihopata‘‘ Bakočević u svojoj MMA karijeri, a čini se kako će se na toj brojci i zaustaviti iako su mu tek 33 godine. 91 sekundu trajao je ‘‘Psihopatin‘‘ meč na sinoćnjem SBC 44 Revenge eventu koji se održao u Beogradu.

Max Denner Silva ugušio je Vasu ‘‘RNC-om‘‘ već u prvoj rundi borbe, a neposredno nakon proglašenja pobjednika, Vaso je skinuo rukavice, položio ih je na sredinu kaveza (kasnije ih je i šutnuo) te je objavio da se povlači iz MMA-a.

Njegovo povlačenje došlo je kao veliko iznenađenje, ali Bakočević se nije kompletno povukao iz sporta. Nastavit će ‘‘Psihopata‘‘ s nastupima u ‘‘bare knuckle boksu‘‘ (boks bez rukavica) gdje se očito osjeća puno ugodnije nego u MMA-u. Iako nas je povlačenje iz MMA-a iznenadilo kao i većinu regionalnih fanova, Vaso je objavio priopćenje putem Instagrama u kojem ističe kako već neko vrijeme razmišlja o tome. I mi smo na našem portalu sinoć napisali da je odluku donio ‘‘vruće glave‘‘, no čini se da nije bilo tako.

‘‘Ova odluka nije došla sinoć dok sam bio ‘vruće glave‘. Ovo je nešto što sam odavno htio napraviti. Jednostavno MMA me više ne uzbuđuje i ne uživam u tome. Namjerno sam dao vrat protivniku i pustio ga da me uspava na kraju. Ne umanjujem njegovu pobjedu niti tražim izgovor, nego samo kažem kako jeste. Ne želim to više priuštiti svojoj ekipi i obitelji, jer mislim da nisu zaslužili. Okrećem se nekim drugim stvarima i novoj ljubavi, a to je boks golim šakama i naravno, bilo kakav ‘freak fight‘ koji bi mogao doći već uskoro (za 15 dana).‘‘, između ostalog napisao je Bakočević u svom poduljem obraćanju fanovima, a kompletnu objavu možete pročitati u njegovoj objavi na Instagramu koja se nalazi ispod ovog odlomka.

Poštovanje u komentarima odali su mu poznati borci poput Aleksandra Rakića koji je napisao: ‘‘legenda balkanskog MMA-a‘‘, dok je Erko Jun poručio: ‘‘Jedan je Vaso‘‘.

Bakočević nikada nije dosegao neku elitnu razinu u ovom sportu, ali ostavio je itekako velik trag u regionalnom MMA-u. Radi se o jednom od najpopularnijih regionalnih boraca koji nikada nije birao protivnike, a na megdan je izlazio brojnim vrhunskim borcima. Nastupao je Vaso pod okriljem velikih promocija kao što su Bellator i KSW, a sigurno će nam priuštiti još pregršt zanimljivih mečeva boksajući bez rukavica.

Linker
13. travanj 2024 23:15