Regija

Vaso Bakočević u Poljskoj pobijedio prekidom nakon prve runde

Vaso Bakočević
Vaso Bakočević slavio je u glavnoj borbi FEN 25 priredbe, održane jučer u poljskom gradu Ostrodi. Nakon vrlo uzbudljivijih prvih pet minuta, došlo je do prekida, budući da Maciej Jewtuszko nije bio u stanju nastaviti. Tako je Vaso osvetio poraz s KSW 28 eventa iz 2014. godine.

Crnogorac je u svoj prvi revanš u karijeri ušao vrlo agresivno i već nakon pola minute upisao je rušenje. Držao je kontrolu neko vrijeme, dok je nisu ponovno našli na nogama, no opet je Vaso pogodio savršen trenutak za ulazak u rušenje i sredinom runde odvodi borbu na pod. No, tijekom ustajanja prima dva koljena, jedno u glavu i drugo u tijelo te završava u velikim problemima. "Irokez" je krenuo završiti borbu, no Vaso se jako dobro pokrio, oporavio i još jednom uspio preokrenuti situaciju i doći u gornju poziciju, odakle kontrolira situaciju do kraja runde.

Jewtuszko je u pauzi između rundi pozvao suca i rekao mu kako nije u stanju nastaviti. Negdje tijekom okršaja došlo je do ozljede koljena i Bakočević upisuje pobjedu tehničkim nokautom nakon prve runde. 38-godišnji Jewtuszko bio je sjajan ispit za Crnogorca koji je odradio već gotovo 60 borbi, ali čini se kako da je tek sad ušao u svoje najbolje borilačke godine. U ovoj borbi izgledao je zrelo i taktički spremno.

Što je također zanimljivo, a Vaso je sam otkrio upisom na Facebooku, on je cijelu ovu borbu odradio sa slomljenom šakom. Zapravo, do ozljede je došlo još tijekom kampa, ali odlučio je kako neće otkazivati borbu nego će prilagoditi taktiku, što je na kraju uspio. Vaso bi inače trebao nastupiti za dva tjedna na Megdanovoj petoj priredbi, no vidjet ćemo kako će se odviti za priča, s obzirom na spomenutu ozljedu. Dobra vijest po tim pitanju je to što je fanovima najavio kako će nastupiti u Sremskoj Mitrovici gdje bi se trebao boriti protiv Maxima Soroke.

Linker
09. lipanj 2024 01:32