Regija

Vaso Bakočević uvjerljivo je pobijedio 20 kilograma težeg protivnika u boksačkom meču

Vaso Bakočević

 Screenshots (youtube, Mmafistspl)
Puno neiskusniji Mateusz Muranski nije imao bio dostojan protivnik popularnom ‘‘Psihopati‘‘

Samo dva tjedna nakon poraza na SBC 44 eventu i povlačenju iz MMA-, Vaso Bakočević vratio se u kavez, ali ovaj put je ugovorio boksački meč.

Poljska MMA Attack organizacija dovela je ‘‘Psihopatu‘‘ da odradi meč protiv domaće uzdanice Mateusza Muranskog (4-2 MMA, 0-1 boks). Poljak koji je inače i glumac na vaganju je bio gotovo punih 20 kilograma teži od Vase, ali crnogorski borac daleko je iskusniji borac i to se očitovalo unutar kaveza.

Podosta agresivno oba borca ušla su u ovaj boksački meč, a početkom runde dok je sudac razdvajao borce iz klinča, Muranski je Vasu čisto pogodio desnicom, ali srećom nije mu nanio veću štetu tim ilegalnim udarcem i meč se odmah nastavio nakon isprike Muranskog. Prva runda ponudila je puno akcije i otvorenih razmjena, a iako je Poljak gotovo 20 kilograma teži bio na vaganju, ‘‘Psihopata‘‘ je u prvoj rundi bez ikakvih problema podnosio njegove udarce, a nije mu ostajao dužan u razmjenama.

Kao da se Muranski umorio u prvoj rundi i Vaso je tijekom druge dionice počeo preuzimati inicijativu. Desnim aperkatom radio je Vaso puno problema Poljaku koji je ruke držao sve niže, a nije bio niti približno frekventan s udarcima kao u prvoj rundi. Muranski se možda nadao zaustaviti Vasu već u prvoj rundi, a kad se taj plan izjalovio, Muranski se našao u problemima jer se podosta potrošio, ali borba je otišla u treću rundu.

Sve je više klinča inicirao Mateusz Muranski koji je na taj način pokušavao iskoristiti prednost u kilaži, ali bilo je vidljivo kako Vaso kontrolira ovaj meč. Sredinom treće runde, Bakočević je poslao Muranskog na pod i sudac je brojao. Poljak je uspješno nastavio, a dodatnu pauzu dobio je čekajući da mu njegov kut uruči štitnik za zube nakon što mu je prvotno ispao iz usta, točnije Poljak je namjerno ispljunuo gumu za zube kako bi produljio vrijeme za oporavak. ‘‘Psihopata‘‘ je vidno uživao dominirajući u ovoj borbi, a Muranskom se ponovno brojalo 15-ak sekundi prije kraja borbe. Poljak je ipak izdržao do kraja runde, ali Vaso je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom. Dobre batine dobio je Poljak u ovom meču i bio je ovo zapravo vrlo dobar nastup Bakočevića.

‘‘Nije me briga za kilažu i rukavice. Borit ću se s bilo kim.‘‘, rekao je Vaso, a zatim je poručio publici da respektiraju i njegovog protivnika jer je puno neiskusniji u ovom sportu, ali svejedno je ušao u kavez s borcem koji ima preko 70 nastupa u borilačkom sportu. Lijepa gesta Bakočevića za kraj lijepo odrađenog nastupa u poljskom Bedzinu.

Jednu borbu uoči Bakočevićeve nastupili su Zuluzinho (12-12-0) i Serigne Ousmane Dia (4-1-0) poznatiji kao ‘‘Bombardier‘‘. 198 kilograma teški Brazilac izgubio je tehničkim nokautom nakon samo 45 sekundi od ‘‘Bombardiera‘‘ kojem je vaga jučer pokazala 152,6 kilograma.

Linker
24. travanj 2024 20:17