Regija

Veliki regionalni talent Luka Pisarić (16-0) povodom prelaska u profi MMA dao zanimljiv intervju

Luka Pisarić

 Screenshot (youtube, Triangle Tv)
Pripreme odrađuje u Švedskoj, a završit će ih na Tajlandu

Jedan od najtalentiranijih regionalnih mladih talenata, srpski MMA borac Luka Pisarić, uskoro kreće u profi vode i trenutno iščekuje svoj debi. Unatoč još uvijek amaterskom statusu, Luka je borac o kojem se trenutno najviše priča u regiji, a razlog tome su ponajviše njegovi nevjerojatni amaterski rezultati.

Osamnaestogodišnji Luka Pisarić osvajač je mnogih medalja u brazilskoj jiu jitsi, grapplingu, hrvanju slobodnim stilom i MMA. Prošle godine osvojio je ADCC Serbia 2022 grappling turnir u kojemu je ostvario četiri pobjede koje su sve došle u prvoj rundi, a proveo je ukupno tri minute u borilištu. Nedavno je također proglašen za proglašen borca turnira u Vrbasu Fight Games s tri borbe i tri prekida u prvoj rundi, što je inače jedan od najpoznatijih MMA turnira u regiji. Trenutno je u amaterskom MMA neporažen s omjerom 16-0, te se odlučio okrenuti profesionalizmu.

Luka je duže vrijeme surađivao s Fight Companyjem gdje je trenirao pod vodstvom Save Lazića, a također je trenirao i u Ahilej Borilačkoj Akademiji pod vodstvom Ivana Đorđevića ‘Icka‘. Trenutno živi u Švedskoj gdje se priprema za nadolazeći debi, a vjerojatno će ponovno otići i na Tajland kako bi pripreme priveo kraju. Sve to je jako dobar povod za veliki intervju u kojem će se predstaviti MMA fanovima diljem regije.

U Srbiji si se uspio isprofilirati kao jedan od najvećih mladih MMA talenata, moglo bi se reći i u čitavoj regiji, no za one koji možda još nisu čuli za tebe, možeš li reći kako si završio u MMA i općenito u borilačkim sportovima?

"U borilački svijet sam ušao prije pet godina, mislim da sam imao 12 ili 13 godina tada. Bilo je to sasvim slučajno kada su mi se na društvenim mrežama počele prikazivati borbe i zato sam odlučio otići na svoj prvi trening u klubu Car Dušan Silni (CDS), gdje je onda sve započelo."

Prije nekoliko mjeseci si odlučio otići na Tajland i tamo odraditi kamp. Kakva su ti iskustva s Tajlanda? Jesu li zdravstveni problemi uzrokovani bakterijom kojom si se zarazio na Tajlandu razlog zašto nisi nastupio na svjetskog MMA prvenstvu?

"Na Tajland sam odlučio otići jer sam znao da mi treba neki pravi test koji sam tamo i dobio. Tamo su bili vrhunski borci, vrhunski treneri i vrhunska ekipa za druženje prije i nakon treninga. Ali nažalost posljednjih osam tjedana dobio sam stafilokok infekciju u koljenu, što se jako zakompliciralo te antibiotici nisu bili dovoljni. Morao sam napraviti mini operaciju da bih to sredio što mi je oduzelo još četiri tjedna treninga u kojima sam radio samo lagano boks bez kontakta s drugim ljudima. Nakon toga odmah pri dolasku u Srbiju dobio sam isto ponovno stafilokok, no u tom trenutku pola Tiger kampa je to imalo. Bio sam na antibioticima još četiri tjedna i nažalost nisam mogao da se spremim i da sudjelujem na svjetskom MMA prvenstvu."

Kako to da si odlučio odseliti u Švedsku? Je li to zbog napretka borilačke karijere ili si tamo možda našao posao? Namjeravaš li se ponovno vratiti na Tajland?

"U Švedsku sam se odlučio odseliti radi preporuke mog menadžera Anthonyja Pettisa radi odličnog kampa za borce koji se bore u featherweight i bantamweight kategorijama."

Nedavno se pričalo po društvenim mrežama da si odustao od borilačkog sporta, to naravno nije istina, ali znaš li možda odakle su došle takve informacije?

"To su dezinformacije i ne znam odakle su potekle ali kraj nije ni blizu. "

Nakon 16-0 u amaterskom MMA, te brojnih odličja iz jiu jitse, grapplinga te hrvanja slobodnim stilom, odlučio si zakoračiti u profi vode. Kada te možemo očekivati u profi MMA debiju, za koju organizaciju si potpisao i kako ti teku pripreme?

"Potpisao sam za organizaciju bivšeg UFC šampiona te mog menadžera Anthonyja Pettisa pod nazivom APFC koja se prenosi na UFC fight pass. Dobio sam informaciju da mi se traži protivnik za event u travnju (4. mjesec), te se nadam da ću uskoro upisati prvu profesionalnu pobjedu. Za taj meč pripreme sam započeo u Švedskoj i uskoro odlazim na Tajland gjde ću pripreme privesti kraju." - zaključio je Luka.

Luki želimo da napravi veliku MMA karijeru, te ćemo budnim okom pratiti njezin nastavak.

Linker
19. travanj 2024 09:13