Regija

Veliki Sky Sports stavio Filipa Hrgovića na prvo mjesto liste nove ere teškaša

Pedro Diaz i Filip Hrgović
 Instagram
Najugledniji britanski sportski medij, Sky Sports, posvetio se nadolazećim teškašima svjetskog boksa. Na prvo mjesto iste stavili su Filipa Hrgovića i to ispred zlatnog olimpijca Tonyja Yoke, ali i najvećih britanskih potencijala, Daniela Duboisa i Joea Joycea.

Teška kategorija svjetskog boksa već dugo nije imala ovakav potencijal za nadolazeće godine. Nekoliko boksača napreduje prema svjetskom vrhu više nego impresivnim nastupima. Može se reći kako je jedan od njih, Adam Kownacki, prvi koji je zapravo izašao iz te skupine i ušao u elitu. Svojim posljednjim mečem, u kojeg je savladao Chrisa Arreolu, Poljak je uspio iskoračiti i čekaju ga ozbiljni mečevi. Na takve će još neko vrijeme pričekati momci s liste koju je objavio Sky Sports. Nazvali su je "nova era teške kategorije", a zanimljivo ime stavili su na prvo mjesto.

"Filip Hrgović nedavno je potpisao ugovor o kopromociji s Eddiejem Hearnom i Matchroomom, nakon čega je upisao pobjedu u svom američkom debiju. Jednom je uzrokovao posjekotinu Davidu Hayeu tijekom sparinga, što je dovelo do otkazivanja meča protiv Tysona Furyja, no sad ima namjeru ostaviti puno značajniji dojam", napisali su o Hrgoviću, kojeg narednog vikenda čeka drugi ispit "preko bare". Naravno, radi se o meču kojeg će u Meksiku odradio protiv Maria Heredije. Njih dvojica su sunaslovna borba nastupu glavne zvijezde, Juana Francisca Estrade.

Ispod njega su stavili čovjeka koji je Filipu ugasio san osvajanja olimpijskog i svjetskog zlata, Tonyja Yoku. 27-godišnji Francuz impresivno je krenuo u profesionalnu karijeru, no nakon pet pobjeda uslijedila mu je jednogodišnja pauza zbog doping pada. Vratio se u srpnju ove godine pobjedom nad Aleksandrom Dimitrenkom i BoxRec ga trenutno rangira kao 44. teškaša svijeta. Zanimljivo, tek iza Yoke stavili su dva svoja najveća potencijala.

Prvi od njih je srebrni olimpijac iz Ria, Joe Joyce. Njemu su već 33 godine pa ga se teško može smatrati novom erom, no polako napreduje prema vrhu. Već iza sebe ima pobjedu nad bivšim svjetskim prvakom, Bermaneom Stiverneom, no i razočaranje iz posljednjeg meča. Pobjedu protiv Bryanta Jenningsa su mnogi nazvali poklonjenom. Ipak, njegov omjer trenutno je 10-0, a Boxrec ga rangira kao 19. teškaša svijeta.

Tu je i onaj o kojem bi se uskoro trebalo vrlo glasno govoriti. To je Daniel Dubois. Ovaj 21-godišnjak nevjerojatne snage slavio je u svih 12 dosadašnjih mečeva, a posebno je oduševio u posljednjem, kad je savladao drugog velikog britanskog potencijala, Nathana Gormana. Njega idući meč čeka krajem rujna, kad će mu se suprotstaviti Ebbenezer Teteh.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Tunnel vision the goal is #EveryBelt

Objavu dijeli Daniel Dubois (@dynamite_daniel_dubois)

Ostatak liste predvodi gore spomenuti Gorman, kao jedini boksač na njoj koji je doživio poraz. Iza njega je idući protivnik Tysona Furyja, Otto Wallin, zatim Junior Fa i Jermaine Franklin. Cijelu listu i tekst Sky Sportsa možete pogledati na OVOM linku.

Linker
24. travanj 2024 19:38