Regija

(VIDEO) Ankalaevu se ne piše dobro: Soldić ‘oteo‘ Rakića i odveo ga u zabačene bosanske planinske visoravni

Roberto Soldić (lijevo) i Aleksandar Rakić (desno)

 ALEKSANDAR RAKIć YT
Rakić je dio svojih priprema odlučio provesti u Središnjoj Bosni kod svog velikog prijatelja Roberta "Robocopa" Soldića

Aleksandar "The Rocket" Rakić (14-4) pred sobom ima meč života, a taj meč će odrediti njegovu putanju u daljnjoj profesionalnoj karijeri. Naime, srpski borac s adresom u Beču suočit će se ruskim poluteškašem Magomedom Ankalaevom (18-1-1, 1 NC) koji se nalazi u nizu od 12 borbi bez poraza. Meč će se održati na UFC-u 308 u Abu Dhabiju 26. listopada, a Rakić je svoje pripreme počeo relativno rano, već na ljeto. Očito da srpski borac ne želi ništa prepustiti slučaju.

Rakić je u zadnjem meču nesretno izgubio od "češkog samuraja" Jirija "BJP-a" Prochazke (30-5-1) na sada već legendarnom UFC-u 300. Naime, Rakić je imao upalu laktu koja mu je smanjivala pokretljivost ruke te smanjivala aerobne performanse uslijed čega su se Prochazkine šanse za pobjedu praktički udvostručile. "The Rocket" je nakon te borbe, kako sam kaže, shvatio da se mora vratiti "old school" rutinama treninga koje će pogodovati njegovom stilu borbe. Bilo je za očekivati da će za Ankalaeva implementirati drugačiji sustav treninga, kao i samu rutinu što je i učinio.

Naime, kraj ljeta Rakić je odlučio provesti u Centralnoj Bosni gdje mu je baza bio Vitez, inače rodni grad bivšeg KSW-ovog prvaka u velter kategoriji Roberta "Robocopa" Soldića. U pripremama im se pridružio i Martin Batur koji je ovog vikenda nastupio na FNC-u 19 gdje je upisao povratničku pobjedu nakon duže pauze protiv iskusnog gruzijskog borca Shote Betlemidzea.

U videu ispod možemo vidjeti kako se ekipa boraca četverotočkašima transportirala na osamljene i zabačene dijelove srednjobosanske visoravni, a onda su tamo odradili tzv. "old school" trening gdje je fokus bio na tempu s minimalnom opremom. Nakon toga su se otuširali improvizirajući s dostupnim sredstvima, a nagrada su bili legendarni ćevapi u Travniku. Što se sve između toga događalo, čitatelji mogu vidjeti sami.

Linker
13. rujan 2024 12:19