Regija

(VIDEO) Antonio Plazibat uništio ‘Tenka‘: Brutalno je nokautirao Marokanca u drugoj rundi!

Antonio Plazibat
 Screenshot (youtube, Glory)
Fantastična pobjeda hrvatskog kick-boksača na GLORY 78 priredbi u Rotterdamu

Trenutno najbolji hrvatski kick-boksač Antonio Plazibat vratio se pobjedama. 27-godišnjak je u prosincu 2020. godine nastupao na GLORY-jevom turniru četvorice te je izgubio u polufinalu protiv Nordinea Mahieddinea. Nije hrvatski borac tada izgledao kao inače, no danas je pokazao jedno od najboljih izdanja u svojoj dosadašnjoj karijeri te je nokautom u drugoj rundi savladao Marokanca Tarika ''Tenka'' Khbabeza.

Khbabez je otvorio meč krećući se prema naprijed i vršeći pritisak na Plazibata. Vrlo brzo se i hrvatski kick-boksač priključuje razmjenama te ne ostaje dužan Marokancu. Napadao je Khbabez tijelo Plazibata pritiskajući ga uz ring. Velikim dijelom prve runde Plazibat je bio naslonjen uz užad ringa te je kontrama tražio svoje prilike za ugroziti Marokanca. Tarik Khbabez bio je taj koji vrši pritisak, no 25 sekundi prije kraja runde Marokanac je nakon jednog od svojih udaraca low-kickom pomalo zagonetno završio na podu te je pomalo usporio u preostalih 25 sekundi prve runde. Svih pet sudaca rundu su dodijelili Khbabezu.

Plazibat u drugu rundu ulazi nešto agresivnije, no brzo završava pritisnut uz užad. Međutim, Plazo lijevim krošeom i ''letećim koljenom'' uzdrmava Khbabeza, a zatim ga dobro pogađa desnicom te ga šalje na pod. Antonio je svim silama krenuo po finiš nakon što se Khbabez ustao, a Marokanac se hrabro borio. Međutim, nakon nešto više od dvije minute druge runde, Plazibat povezuje čistu kombinaciju lijevim krošeom i desnicom koja odsjeda ravno na bradi Khbabeza koji se više nije mogao oporaviti i sudac mu je odbrojao do 10. Brutalan nokaut Antonija Plazibata! (snimku možete pogledati OVDJE).

Svakako sjajan nastup Hrvata u kojeg se pomalo počelo čak i sumnjati nakon zadnjeg nastupa, no Plazibat je danas potvrdio kako pripada vrhu GLORY-jeve teške kategorije.

Linker
23. travanj 2024 00:51