Regija

(VIDEO) Babić i Winters se izvagali pa suočili licem u lice

Babić vs. Winters
 screenshot/YouTube (Matchroom Boxing)
Alen Babić na današnjem je vaganju imao 93.5 kilograma, pet kilograma više od Shawndella Wintersa

Alen Babić i Shawndell Winters odradili su službeno vaganje i sučeljavanje pred svoj sutrašnji meč, kojim će otvoriti program Fight Camp 4 boksačke priredbe, predvođene mečem Dilliana Whytea i Alexandra Povetkina.

Babić i njegov 39-godišnji protivnik iz Chicaga iznenadili su svojom težinom. Babić je bio na za teškaša podosta skromnih 93.5 kilograma, no Winters je na vagu stao s čak pet i pol kilograma manje od njega, odnosno s točno 88. To je težina kojom bi bez problema zadovoljio granicu lakoteške kategorije. Isto tako, to je čak šest kilograma manje nego što je Winters imao u svom posljednjem meču, koji je u veljači odradio protiv Josepha Parkera. Prema podacima s BoxReca, Winters kroz karijeru varira od 81 do 94 kilograma, što bi značilo kako je protiv Parkera bio najteži do sada. Taj meč izgubio je prekidom u petoj rundi, nakon potpune dominacije bivšeg svjetskog prvaka.

Ovim putem će Babić biti najlakši u svojoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, što svakako može zahvaliti teškim i napornim, ali ujedno i sjajnim pripremama s Dillianom Whyteom. Blizu je to težine od 91 kilogram, na kojoj se borio tijekom amaterske karijere, ali i čak šest kilograma manje nego u posljednjem meču. Babić je ranije najavio kako se misli boriti na otprilike sto kilograma, no čini se kako se ovog puta išao prilagođavati i malo lakšem protivniku.

Meč je sutra na rasporedu oko 20 sati i 30 minuta. Ispod teksta možete pogledati kako je izgledalo vaganje i sučeljavanje.

Linker
28. travanj 2024 03:22