Regija

(VIDEO) Babić i Winters ukrali šou! Hearn smirivao borce u žestokoj raspravi: 'Hajdemo to odmah riješiti!'

Alen Babić, Eddie Hearn i Shawndell Winters
 Screenshot (YouTube, Matchroom Boxing)
Žestoku press konferenciju imao je Alen Babić (3-0) pred najveći meč svoje profesionalne karijere

Hrvatski nokauter i Amerikanac Shawndell Terell Winters (13-3) napravili su jedan pravi šou na druženju s medijima.

"Pred nama je fantastičan teškaški okršaj koji donosi zanimljivu kombinaciju čovjeka iza kojeg su nastupi na vrhunskoj razini, nekoliko velikih dvoboja i borba protiv bivšeg teškaškog prvaka Josepha Parkera te Alena Babića, koji je novo lice u teškaškoj igri i profesionalnom rankingu. Radi se o sparing partneru Dilliana Whytea i borcu čiju on karijeru vodi. Cijeli tim od njega ima velika očekivanja i pred njim je sada veliki iskorak u karijeri", najavio je Babića i Wintersa jedan od najmoćnijih ljudi u svijetu boksa - Eddie Hearn.

Ali slavni promotor vjerojatno u tim trenucima nije očekivao ono što se dogodilo u idućih nekoliko minuta...

"Realnost je da se ja volim boriti i zbog toga sam poznat u Chicagu. Mogu boksati, ali volim se boriti. Pa ja sam s 81 kilogramom kao amater u dvorani pobjeđivao svjetske profesionalne prvake. Znam da ga ne mogu otpisivati jer ima samo tri borbe, ali realnost je ta da imam više nokauta nego on borbi. I to četiri puta više. Definitivno će iskustvo odigrati svoju ulogu", započeo je Winters.

"Rekao je da će te nokautirati", ubacio se Hearn.

"To bi i trebao reći. Što bi trebao kazati da ću ja njega nokautirati? Ali vidjet ćemo, mogu i ja svašta reći pa to ne mora biti istina. Ako misli da će me pobijediti, onda se vara. To se neće dogoditi. U sjajnom sam formi i to ćete vidjeti. On kaže da je 'divljak', ali to je možda ovdje. Vidjet ćemo tko je što kada uđemo u ring. Govoriti da će me nokautirati... Tu je pokazao da nema poštovanja, a meni je jedan Joseph Parker pokazao poštovanje", komentirao je Amerikanac.

"Sad ću ti reći svoju taktiku - nokautirat ću te", ponovio je kratko i jasno Babić jednom kada je došao do riječi.

"Ali ovdje se ne radi od Shawndellu, ovdje se radi o svima. Ne iskazujem manjak poštovanja prema njemu...", nije Alen ni dovršio rečenicu kada se Winters ubacuje i hrvatskog profesionalca naziva 'kujom'.

Tu kreće šou i rasprava u kojoj padaju teške riječi...

Winters je tako u jednom trenutku Babiću poručio da je u dosadašnjoj karijeri "nokautirao tri vozača taksija", a Alen mu je uzvratio s time da je on borac "koji je poznat po porazima".

Uslijedilo je potom još žešće prepucavanje.

"Prebit ću te odmah sada na licu mjesta", u potpunosti je Shawndell u jednom trenutku izbio živce.

"Hajde, idemo. Hajdemo odmah van to riješiti", bez razmišljanja je Babić prihvatio izazov.

"Spreman sam i začepit ću ti usta u prvoj rundi. Prekinut ću s boksom ako izgubim od Shawndella Wintersa, ali to se neće nikad dogoditi", dodao je Alen.

Vidjevši da je vrag odnio šalu, Hearn je počeo smirivati nabrijane borce, a nedugo nakon toga ih je i postavio za sučeljavanje.

Iako su vjerojatno mnogi očekivali da bi se tek tu stvari mogle izmaknuti kontroli, Babić i Winters su se smirili, ispratili se pogledima te si u konačnici i pružili ruku.

Babić i Winters obračunat će se ove subote u Brentwoodu. Za hrvatskog borca ovo će biti četvrti profesionalni meč i prilika da pobjedom nad 66. teškašem svijeta (prema BoxRecu) stigne do velikog iskoraka u karijeri.

*Dio s Babićem i Wintersom od 13:30.

Linker
20. travanj 2024 00:29