Regija

(VIDEO) 'BH Bombardera' ovaj vikend čeka najteži posao u karijeri: UFC podsjetio na njegovu genijalnost

Damir Hadžović
 Screenshot
"BH Bombarder" Damir Hadžović će ovog vikenda na gostujućem terenu u Brasiliji tražiti najveću pobijedu u karijeri. Na drugoj strani kaveza na Fight Night eventu će stajati bivši "contender" iz perolake kategorije Renato Moicano.

Hadžović, koji već godinama živi u Danskoj, je u posljednjem nastupu poražen od Christosa Giagosa jednoglasnom odlukom sudaca. I zato mu je meč u Brazilu izuzetno bitan, ukoliko i dalje želi nastaviti put prema vrhu kategorije do 70 kilograma. Trenutačno u elitnoj promociji ima tri pobjede i tri poraza.

UFC se uoči priredbe u Brasiliji ovog vikenda odlučio prisjetiti neobičnog, ali vrlo efektivnog završetka, kojim je Hadžović slavio protiv Marcina Helda 2017. godine. Njegov protivnik se okliznuo, a Hadžović je vrlo spretno iskoristio priliku da bi ga nokautirao koljenom. Bio je to jedan od najneobičnijih, ali i najbrutalnijih završetaka u elitnoj promociji te godine.

Molicano je nakon dva poraza u nizu u perolakoj kategoriji, odlučio karijeru nastaviti u diviziji iznad, gdje će debitirati upravo protiv Hadžovića. U zadnja dva nastupa je izgubio od dva velika imena Josea Alda i Chang Sung Junga.

Linker
26. travanj 2024 03:35