Regija

(VIDEO) Bio je to ponajbolji FNC-ov meč u 2023. godini: Vrijedi se prisjetiti rata između Mirana Fabjana i Tome Spahovića

Miran Fabjan (lijevo) vs. Tomislav Spahović (desno)

 Screenshot (youtube, Fnc)
Iskusni Miran Fabjan nije dobro otvorio meč, ali kako je borba odmicala, Fabjan je preuzimao konce u svoje ruke

Jedan od najboljih, ako ne i najbolji FNC-ov meč u prošloj kalendarskoj godini, bio je onaj između Mirana Fabjana i Tomislava ‘‘Tome‘‘ Spahovića.

Fabjan i Spahović predvodili su FNC 14 event u Sarajevu. Spahović se pred domaćom publikom vratio MMA-u nakon osam godina izbivanja iz tog sporta, a Miran Fabjan došao je pokvariti njegov povratak i raspoloženje domaćih navijača u Sarajevu.

Još prije samog početka meča, znalo se s kakvim tendencijama obojica ulaze u meč. Spahović kao iskusniji MMA borac s hrvačkom podlogom težio je odvesti borbu u parter. To mu je polazilo za rukom prvom polovicom meča. Tomo je velik dio prve runde držao Fabjana u donjoj poziciji, a sličnu kontrolu imao je i tijekom većeg dijela druge runde.

Miran Fabjan s druge strane renomirani je kickboksač i borba na nogama njegov je forte. Međutim, ‘‘Slo Rocky‘‘ pokazao je određeni napredak i u parteraškom segmentu. Dobro je Fabjan branio napade Spahovića koji se nalazio u gornjoj poziciji, a u određenim trenucima Fabjan je bio taj koji je nanosio veću štetu, iako je bio prikovan u teoretski podređeniju poziciju.

Ono što je Spahovića najviše ‘‘izdalo‘‘ jest njegova kondicijska sprema. Osjetila se duga Spahovićeva pauza i Tomo je drastično počeo opadati pred kraj druge runde. Fabjan je ‘‘namirisao krv‘‘ i preuzeo je inicijativu, a kulminacija je nastupila u trećoj rundi.

Umorni Spahović pokušavao je inicirati borbu u parteru, bio je spreman prihvatiti donju poziciju, ali Fabjan ga je konstantno pozivao natrag na noge. Zadao bi Slovenac nekoliko udaraca i Spahović bi se ponovno našao na leđima pozivajući Fabjana da se upusti u parteraške razmjene. Nekoliko puta ponavljala se takva situacija, a nakon nešto više od tri minute treće runde, sudac je odlučio okončati borbu.

Vidno iscrpljeni Spahović nije se bunio zbog prekida, a Miran Fabjan oduševio je nastupom na gostujućem terenu. ‘‘Slo Rocky‘‘ tom pobjedom prometnuo se u ponajveću zvijezdu organizacije, a danas će drugi put zaredom predvoditi FNC-ov event. Mario Žgela bit će njegov protivnik na FNC 15 eventu, a uoči večerašnjeg spektakla, prisjetite se kako je Fabjan porazio Spahovića na sarajevskom spektaklu.

Video je ispod ovog teksta.

Linker
30. ožujak 2024 16:05