Regija

(VIDEO) Dillian Whyte: Ovo je Alen 'Savage' Babić, velika nada teške kategorije iz Hrvatske!

Britanska boksačka zvijezda Dillian Whyte bila je toliko oduševljena sparinzima s našim Alenom Babićem da je odlučila voditi njegovu profesionalnu boksačku karijeru. 26- godišnji Babić će svoj prvi meč kao profesionalac odraditi danas, 11. srpnja, u Italiji, a već tjedan dana nakon toga nastupit će na eventu kojeg Whyte predvodi u Londonu.

U intervjuu za iFC TV Whyte je imao samo riječi hvale za ponajboljeg hrvatskog amatera. Kroz nekoliko tjedana provedenih u Engleskoj Babić je postao njegov prvi izbor kao sparing partner. Impresioniran agresivnim stilom i mentalitetom hrvatskog boksača Whyte je mu je dao nadimak "Savage" (Divljak) te ga je najavio kao veliku nadu teške kategorije.

"Ovo je moj najnoviji boksač Alen 'Savage' Babić. Čovjek je zvijer. Borit će se na mojoj priredbi. On je vrhunski amater iz Hrvatske i velika nada teške kategorije. Ne zna napraviti korak unazad, samo ide naprijed. Imali smo odlične sparinge. Bio mi je jedan od glavnih sparing partnera za ovaj kamp. Čovjek je luđak. Došli smo na trening, a on je rekao, 'Ja ne treniram, ne radim snagu i kondiciju. Ja dolazim samo zbog sparinga i u sparingu dajem 200 posto. Na sparinzima se čitavo vrijeme kreće samo naprijed, baca puno udaraca, u sjajnoj je formi i ima nasilan stil. Zato ga zovem 'Divljak' Babić. Držite oko na njemu, riječ je o velikm talentu", rekao je Whyte.

Zatm je nešto o suradnji i sparinzima s Whyteom rekao i sam Babić.

"U potpunosti vjerujem Dillianu oko vođenja moje profesionalne karijere. Odmah smo se dobro složili i vrlo smo slični. Prije ovog sam sudjelovao u dva kampa, ali su me poslali kući već nakon prvog sparinga. Ja se odmah borim žestoko, nema kod mene lagano. Istu sam stvar napravio s Dillianom. Imali smo žestoki sparing, a on je rekao, 'Daj mi još.' Odradili smo pet rundi i onda je rekao kako želi da se borim za njega. Sve skupa smo odradili trideset rundi sparinga. Ja sam mu uvijek prvi sparing partner jer sam najčvršći. Bilo je to nevjerojatno putovanje."

Babić će tako danas u Rimu debitirati kao profesionalac protiv srpskog boksača Lazara Stojanovića. Meč je dogovoren na četiri runde. Priredbu u organizaciji Matchroom Boxinga predvode Emanuelle Blandamura i Marcus Morrison u borbi za WBC internacionalnu titulu srednje kategorije.

Višetruki prvak Hrvatske u kategoriji do 91 kg zatim će 20. srpnja nastupiti na velikoj priredbi u londonskoj O2 Areni gdje se u glavnoj borbi večeri Dillian Whyte bori protiv Oscara Rivasa.

"Jako sam sretan i zahvalan. Znam da tamo pripadam. Samo mi je trebala prilika i Dillian mi je dao tu priliku. Ne mogu opisati koliko sam sretan zbog toga", zaključio je Babić.

Linker
26. travanj 2024 14:32