Regija

(VIDEO) ‘Doktorova‘ ljevica bila je kirurški precizna: Pogledajte kako je Medić nokautirao Moralesa

Uroš Medić

 Screenshot (youtube, Ufc)
Uroš Medić uspio se vratiti na pobjedničke staze u meču protiv opasnog Omara Moralesa

Velika očekivanja nametnuta su Urošu Mediću nakon što je u osmom mjesecu 2020. godine izborio ugovor s UFC-om. Srpski borac došao je u najjaču svjetsku MMA promociju sa šest pobjeda u jednako toliko nastupa, a sve ih je upisao prekidima.

UFC debijem samo je dodatno podigao ''hype''. Nešto manje od dvije minute trebale su Mediću da tehničkim nokautom završi Aalona Cruza. Uslijedio je meč protiv Jalina Turnera, ali ''Tarantula'' se pokazao prevelikim zalogajem i ukazao je na Medićeve nedostatke.

Uroš je uzeo neko vrijeme da ispravi te nedostatke, a vratio se u kavez na sinoćnjoj UFC-ovoj priredbi. Omar Morales iz Venezuele bio je njegov protivnik, a Mediću je pobjeda bila vrlo važna.

Strpljivo se ''Doktor'' borio tijekom prve runde, kao i većinom druge. Ipak, nakon tri minute druge runde, Medić je sjajno pogodio ljevicom, namirisao je krv i posao je dovršio s još nekoliko sjajnih udaraca lijevom rukom.

Jako precizno je Uroš pogađao u tim razmjenama i zadržao je svoj stopostotni učinak kad su u pitanju pobjede prekidom.

UFC-ova laka kategorija prepuna je vrhunskih boraca i Medić neće imati lak zadatak dogurati do top 15 ili još dalje. Dobra je stvar što mu je tek 29 godina i tek će ući u najbolje borilačke godine.

Treniranje u Kings MMA dvorani pod okriljem Rafaela Cordeira zasigurno će mu puno pomoći. Tamo može učiti i od boraca poput Beneila Dariusha i Marvina Vettorija, a upravo njih je spomenuo na konferenciji za medije.

Uroš je istaknuo kako obojica imaju nevjerojatne radne navike i cijeli dan provode u dvorani. Samim time, Medić je vođen njihovim primjerom i spreman je naporno raditi da ispuni svoj potencijal.

Linker
25. travanj 2024 03:25