Regija

(VIDEO) Fabjan ga s razlogom naziva ‘ponajvećim talentom u regiji‘: Pogledajte novi ekspresni nokaut slovenskog teškaša

Miha Frlic vs Samuele Di Guardo

 Screenshot (twitter, Brave Cf)
Sinoć održani Brave CF 88 ponudio nam je novi nastup jednog od najperspektivnijih slovenskih boraca

"Remembert the Name" (‘Upamtite ime‘) naziv je svjetski poznate pjesme koju izvodi grupa Fort Minor, ali i uzrečica koju nerijetko vežemo uz mlade i talentirane sportaše od kojih se u budućnosti očekuju velike stvari.

Miha Frlic borac je uz kojeg ćemo danas vezati frazu "Remember the Name". 25-godišnji slovenski teškaš otprije je poznat nešto zagriženijim MMA fanovima u regiji, ali radi se o borcu čije bi ime u budućnosti moglo postati svjetski poznato.

Frlic je kao amater osvajao IMMAF svjetsku broncu i srebro na IMMAF-ovom Europskom prvenstvu, a u travnju (četvrti mjesec) prošle godine odradio je svoj profesionalni debi. Odmah u prvom nastupu Frlic je dobio priliku boriti se pod okriljem Brave CF organizacije, ali meč nije završio željenim ishodom.

Naime, Frlic je u debiju ukrstio rukavice s također debitantnom, Danylom Kartavyijem. Ukrajinski borac pružio je dobar otpor, a borba je završila neriješenim ishodom. Naravno da bi Frlic rado započeo karijeru pobjedom, ali na pobjedu je morao čekati do desetog mjeseca prošle godine.

Pod okriljem slovenskog VFN-a, Miha je u prvoj rundi nokautirao Antonija Opreu, a tri mjeseca kasnije u prvoj rundi nokautirao je i Tima Kelca. Takve nastupe očekivala je slovenska javnost nakon što se Frlic otisnuo u profesionalce, a nakon nešto rezerviranijeg debija, Frlic je počeo pokazivati zašto se tako puno očekuje od njega.

Svoj treći profesionalni nastup odradio je sinoć i upisao je vjerojatno najimpresivniju pobjedu u dosadašnjoj karijeri. 25-godišnji Slovenac trebao je samo 37 sekundi za poraziti Talijana Samuelea Di Guarda koji je u Ljubljanu došao nakon tri uzastopne pobjede.

"U MMA-u se ne plaća prekovremeni rad", govorio je komentator gledajući Frlica kako furiozno ulazi u meč i traži ekspresnu završnicu. Serijom udaraca Frlic nije dopustio ni najmanje prostora svom protivniku i osjetio je kako će brzo doći do prekida.

Tri pobjede nokautom u prvoj rundi upisao je Frlic u svoja posljednja tri nastupa, a onim što pokazuje unutar kaveza, samo pokazuje zašto su ogromna očekivanja stavljena pred njega. Miran Fabjan nerijetko Frlica naziva "najvećim mladim talentom" u regiji, a upravo Frlic je borac koji je Fabjanu slomio rebro na sparingu tijekom osmog mjeseca ove godine, što je Fabjan otkrio unutar Facebook grupe MMA Extra Runda.

image

Fabjanov komentar u MMA Extra Runda grupi

Screenshot (mma Extra Runda)

Miha Frlic nije tipični teškaš. 180 centimetara je visok, a njegova kilaža nerijetko se kreće na cca. 106-107 kilograma. Sigurno postoji potencijal i za skidanje u polutešku kategoriju, ali Frlic se jako ugodno osjeća među teškašima. Strašno je brz i pokretljiv, atletski nadaren i vrlo eksplozivan. Bez obzira na težinsku kategoriju u kojoj bude gradio karijeru, Miha Frlic je uistinu velik talent slovenskog MMA-a i bit će jako zanimljivo pratiti daljnji razvoj njegove karijere.

Linker
29. rujan 2024 23:02