Regija

(VIDEO) Filip Pejić zaustavljen u posljednjoj minuti ludog okršaja na KSW-u 53

Roman Szymanski i Filip Pejić
 Screenshot (Twitter, KSW)
Brutalan dvoboj hrvatskog i poljskog borca ponudio je pregršt uzbuđenja

U jednom fantastičnom meču Filip Pejić (14-4-2) nije uspio svladati Romana Szymanskog (13-5) koji je u trećoj rundi tehničkim nokautom zaustavio 27-godišnjeg Zagrepčanina.

KSW 53 naziv je priredbe s kojom se poljski MMA gigant u subotu vratio na borilačku scenu, ali za sve navijače hrvatskog 'Nitra' iz Varšave su stigle loše vijesti. Poznati borac iz zagrebačkog American Top Teama upisao je svoj drugi poraz u nizu te je nakon Daniela Torresa od njega bio uspješniji i Poljak Szymanski.

Bio je to jedan akcijom nabijen meč u kojem je svaka runda ponudila po nekoliko vrlo uzbudljivih trenutaka. U prvih smo pet minuta tako mogli vidjeti više preciznih Pejićevih udaraca od kojih je posebno atraktivan bio 'superman punch' kojim je u posljednjih 30 sekundi runde uzdrmao svog protivnika. Iako je završnica ovog dijela pripala hrvatskom udaraču, Filip je u najboljem slučaju tu izvukao neriješenu rundu jer mu je nekoliko trenutaka ranije sudac oduzeo bod zbog hvatanja ograde.

U drugoj rundi gledali smo kombinaciju borbe na nogama i one u parteru u kojoj je svaki borac imao svojih trenutaka. Pejić je u tom periodu uspio u nekoliko navrata sjajno provući koljeno, a rundu je završio preciznim 'high kickom' koji je odsjeo na glavi čvrstoga Poljaka. 10 minuta već je bilo iza nas i mogli smo primijetiti kako Filip otežano diše te samim time zaključiti da mu neće biti lako u posljednjih pet minuta.

A da je tako pokazalo se odmah na otvaranju treće runde kada je Szymanski ekspresno i lako srušio Pejića, došao u 'full mount', a potom mu i 'uzeo' leđa u trenucima kada se Filip pokušavao izvući. Szymanski je tada krenuo napadati i serijama udaraca, no u jednom trenutku dolazi do preokreta i Pejić uspijeva izboriti dominantnu poziciju. Hrvatski borac krenuo je po prekid i bacao udarac za udarcem, ali Szymanski se branio koliko je mogao te onda u samoj završnici iskoristio Filipov umor i ponovno izokrenuo situaciju u svoju korist.

Poljski borac još jednom je završio na Pejiću, ovoga puta u 'crucifix' poziciji iz koje baca puno udaraca. Nisu to bile neke bombe, ali Filipu je ponestalo snage da se izvuče te je sudac u posljednjoj minuti odlučio zaustaviti borbu.

Učinilo nam se da je Filip odmah nakon prekida Draženu Forgaču i Igoru Pokrajcu rekao kako mu je ponestalo snage. Svjestan je toga bio i njegov suparnik koji mu se nakon meča gospodski zahvalio što je prihvatio ovu borbu.

Pejić se, podsjetimo, za ovu prigodu preselio iz perolake u laku kategoriju te je meč protiv Szymanskog prihvatio prije nešto više od dva tjedna kada je pristao zamijeniti ozlijeđenog Mateusza Legierskog.

Gamrot uništio Parkea!

Uvjerljivom pobjedom Mateusza Gamrota nad Normanom Parkeom završen je odličan KSW 53 event s kojim se slavna poljska promocija ponovno vratila na scenu.

Neporaženi Gamrot (16-0-1 nc) u potpunosti je izdominirao bivšeg UFC-ovog borca i do druge pobjede u njihovom trećem međusobnom susretu (jedan 'no contest') stigao nakon što su doktori zaustavili meč i dodatnih batina poštedjeli izdržljivog Parkea.

U sunaslovnoj borbi večeri Borys Mańkowski jednoglasnom je odlukom sudaca pobijedio Marcina Wrzoseka što je zapravo bio jedini dvoboj koji je otišao do sudačkih kartica. Preostalih sedam je, naime, okončano nokautom ili tehničkim nokautom.

KSW 53 rezultati:

Mateusz Gamrot def. Norman Parke - TKO (intervencija doktora), R3

Borys Mańkowski def. Marcin Wrzosek - jednoglasna odluka sudaca

Tomasz Drwal def. Łukasz Bieńkowski - TKO, R2, 2:34

Andrzej Grzebyk def. Tomasz Jakubiec - TKO, R2, 0:15

Roman Szymański def. Filip Pejić - TKO, R3, 4:37

Artur Sowiński def. Gracjan Szadziński - TKO, R1, 2:04

Michał Pietrzak def. Kamil Szymuszowski - KO, R1, 0:56

Sebastian Przybysz def. Jakub Wikłacz - TKO, R3, 1:18

Linker
27. travanj 2024 03:54