Regija

(VIDEO) Ivan Erslan javio se iz Miamija! Trenira s PFL prvakom koji čeka borbu s Francisom Ngannouom

Ivan Erslan

 Ivan Erslan Instagram
Pogledajte kako teku pripreme za Erslanov debitantski UFC nastup

Ivan Erslan, najbolji hrvatski poluteškaš, nedavno je potpisao za UFC što znači da nakon osam godina Hrvatska ponovno ima predstavnika u najjačoj borilačkoj promociji na svijetu.

Njegov UFC debi ga čeka 28. rujna u Parizu protiv poznatog imena sa 16 UFC nastupa, Iona Cutelabe. Cutelaba (17-10-1, 1 NC, 6-9-1 UFC) 30-godišnji je Moldavac pod nadimkom ‘‘The Hulk‘‘, a unutar UFC-a nastupa još od 2016. godine. Moldavski borac se može pohvaliti pobjedama nad nekim vrlo zvučnim imenima poput Khalila Rountreeja, Gadzhimurada Antigulova i Devina Clarka, a posljednju pobjedu upisao je u četvrtom mjesecu prošle godine. Tada je u prvoj rundi nokautirao Tannera Bosera. U meč protiv Erslana, Cutelaba ulazi nakon poraza od Phillipea Linsa u trećem mjesecu ove godine.

Erslan se za svoj debitantski nastup u UFC-ovom kavezu priprema u dvorani American Top Teama u Coconut Creeku (u blizini Miamija, na Floridi). Strunjaču dijeli s jednim od trenutno najzvučnijih imena u MMA svijetu, Renanom ‘‘Problema‘‘ Ferreirom (13-3). Ovaj brazilski div je PFL prvak teške kategorije, a u listopadu ima borbu protiv bivšeg UFC prvaka, Francisa Ngannoua. Osim s Ferreirom, hrvatski poluteškaš trenira s Marcosom Rogeriom De Limom (22-9-1), iskusnim UFC teškašem kojega krajem listopada čeka 19. nastup u UFC-u.

‘‘Ujutro se budimo udarajaći jedan drugoga‘‘, napisao je Erslan na svojem Instagram profilu.

image

Ivan Erslan, Renan Ferreira i Marcos Rogerio De Lima

Screenshot/Ivan Erslan Instagram

Svoje dojmove s priprema Erslan je podijelio u intervjuu za IN Magazin. Što mu najteže pada, tko mu se javio u znak podrške i kako mu izgleda dan u Miamiju, pogledajte na LINKU.

Linker
06. rujan 2024 14:08