Regija

(VIDEO) ‘Kakve batine? Pa ja s djecom idem na evente‘: Fabjan pojasnio zašto mu je Spahović prijetio batinama izvan kaveza

Tomislav Spahović (lijevo) | Miran Fabjan (desno)

 Instagram (tomo Spahović) | Youtube (podcast Inkubator)
Trenutno ponajveća FNC-ova zvijezda osvrnula se na nedavne prijetnje svog velikog rivala

Gotovo svaki regionalni ljubitelj MMA-a ostao je iznenađen odlukom FNC-a o uparivanju Tomislava Spahovića i Mirana Fabjana. Dva veterana regionalne borilačke scene prvo sučeljavanje odradili su početkom 11. mjeseca prošle godine, tijekom FNC 13 eventa u Beogradu.

To sučeljavanje bila je zapravo službena najava Spahovićevog povratka u kavez, ali njegov povratak bio je i ranije najavljivan i to nije nešto što je iznenadilo fanove. Iznenađujuć je bio odabir protivnik jer apsolutno nitko nije očekivao da će to biti Miran Fabjan.

Iskusni slovenski kickboksač nekoć je ‘‘žario i palio‘‘ kickboksačkom scenom, ali u periodu između 2018. i 2023. godine, Fabjan je uglavnom izbivao sa scene. Aktivnim nastupima vratio se u trećem mjesecu 2023. godine kada je uskočio na VFN 6 event i mnoge iznenadio nokautiravši Tadeja Dajčmana već u prvoj rundi borbe. Bila je to prva Fabjanova MMA pobjeda, a sedam mjeseci kasnije uslijedila je i druga, ponovno na VFN-ovom eventu. Fatih Aktas također je nokautiran u prvoj rundi.

Fabjan je tim dvama pobjedama došao pod povećalo FNC organizacije, a mora se priznati kako je FNC napravio fantastičan potez uparivanjem Fabjana i Spahovića. Između njih brzo su rasle tenzije, a cjelokupna uvertira, prozivke, "trash talk", konferencije za medije, sve to ostalo je u lijepom sjećanju FNC-ovih fanova. Fabjan i Spahović privukli su ogroman interes za svoju borbu, ali nerijetko mečevi kojima prethode visoke tenzije, na kraju ponude razočaravajuće izvedbe u kavezu.

Ovdje to nije bio slučaj. Spahović i Fabjan ponudili su jedan od najuzbudljivijih mečeva u dosadašnjoj povijesti FNC organizacije, a do pobjede na FNC 14 eventu u Sarajevu, došao je Fabjan. Slovenac je slavio tehničkim nokautom u trećoj rundi protiv vrlo iscrpljenog Spahovića. Tomo je dobro otvorio meč, ali kako je borba odmicala, sve je više do izražaja dolazio njegov umor, kao i duga pauza koja je prethodila tom meču.

Iako su se nakon meča sportski pozdravili i činilo se kao da je tu zaključena priča, ispostavilo se da je ovo rivalstvo daleko od nečeg što možemo nazivati "završenom pričom". Spahović i Fabjan više puta su se prozivali tijekom ove kalendarske godine, a donedavno se pričalo i o potencijalnom revanšu u zagrebačkoj Areni. Kako sada stvari stoje, revanša neće biti, barem ne ove godine, ali nakratko je postojala bojazan da bi se Fabjan i Spahović mogli obračunati van kaveza.

Naime, tijekom jednog od brojnih prepucavanja koja su vodili ove godine, Fabjan je uspio isprovocirati Spahovića, a Tomo je uzvratio oštrim prijetnjama.

"Ja sam uvijek za revanš! Prešli smo zonu sporta i komunikacije, ali ne zbog mene, već zbog njega! On da vrijeđa, a ja da šutim? Neće ići. Kad me vidiš na eventu ili bilo gdje kad mi se obratiš, tu će ti biti kraj prije vremena. Za mene je ovo postalo osobno, nikakav ‘hype. Demolirat ću te!", ljutito je poručio Spahović u jednom od svojih Instagram "storyja".

Naravno da sukobi boraca izvan kaveza nikome ne bi trebali biti u interesu i s razlogom se stvarala bojazan da bi cjelokupna situacija mogla eskalirati izvan sportskih okvira. Srećom, tenzije su se ipak donekle smirile u periodu koji je uslijedio, a Miran Fabjan pojasnio je zašto se Spahović uopće naljutio u toj mjeri da mu zaprijeti obračunom izvan kaveza.

"Zašto se naljutio tako jako? Pitali su me (fanovi) ‘jel bih pristao na revanš sa Spahovićem‘, a ja sam samo napisao: ‘Ja bih pristao, ali nisam siguran želi li Forgy (Dražen Forgač) ponovno gledati prijatelja kako biva pretučen‘. Ja sam to napisao, ali zar je to neka uvreda? Ja to ne vidim kao neku uvredu. On (Spahović) se na to uvrijedio i počeo ne znam što. Ja sam mu se javio i rekao: ‘Čovječe smiri se. Kakve batine, ja s djecom idem na evente. O kakvim batinama pričaš, jesi li normalan čovječe? Smirimo to i riješit ćemo u kavezu. Dogovori s tvojim prijateljem Forgyjem i to ćemo riješiti‘. Ako bude šansa za revanš, ja sam uvijek tu, ali nitko iz FNC-a dosad nije spomenuo revanš. Ako bude, bude."

"Ako ne, on ima svoju karijeru i on to mora gurati dalje i to sam mu rekao. On je super borac i možda je imao lošu noć. Kad ti završiš karijeru i imaš 30-40 mečeva, nitko neće spominjati taj jedan meč koji si izgubio.", pojasnio je Fabjan gostujući u Podcast Inkubatoru.

Svakako je dobra stvar da su Fabjan i Spahović donekle izgladili stvar i spustili tenzije na prihvatljivu razinu. Hoće li doći do revanša u budućnosti? Odluka je isključivo na FNC organizaciji.

Linker
14. rujan 2024 22:50