Regija

(VIDEO) Legendarni UFC-ov teškaški prvak: 'Ovaj video poslala mi je obitelj Branka Cikatića... Jako ćeš nam nedostajati!'

Branko Cikatić
 screenshot/Youtube
Borilački svijet još uvijek oplakuje legendarnog hrvatskog borca Branka Cikatića koji nas je napustio 23. ožujka ove godine.

Legendarni 'Tigar' preminuo je u 66. godini, a njegove se karijere kroz jednu objavu na Facebooku ovih dana prisjetio i bivši UFC-ov teškaški prvak Bas Rutten.

"Nažalost, prerano nas je napustio Branko Cikatić, a njegova obitelj poslala mi je ovaj video. Bio je nevjerojatno snažan borac, prvi K1 prvak koji je u istoj večeri u sve tri svoje borbe pobijedio nokautom. Od 87 pobjeda, 82 je ostvario nokautom. Bio je životinja!

Na kraju ovog videa možete vidjeti da se još uvijek borio. Čak je i iz svog kreveta radio zgibove. Jako ćeš nam nedostajati. Počivaj u miru snažni Branko. Bas", napisao je slavni 'El Guapo'.

Rutten danas ima 55 godina, a također je riječ o borilačkoj ikoni koja je na svoj način ispisala povijest sporta.

Među njegovim najznačajnijim uspjesima definitivno se mora istaknuti osvajanje teškaškog naslova u slavnom UFC-u. Borac rođen u nizozemskom Tilburgu najveći je uspjeh svoje MMA karijere ostvario davne 1999. kada je u borbi za titulu svladao Kevina Randlemana. UFC-ov pojas nije nikada izgubio u borbi već je bez njega ostao zbog niza ozbiljnih ozljeda prije kojih se namjeravao spustiti u nižu kategoriju i postati prva osoba s UFC-ovim titulama u dvije različite kategorije.

Ozljede su ga u konačnici i potjerale u mirovinu prije koje je izvan UFC-a uspješno odradio još jednu borbu 2006. godine. Umirovio se 28-4-1 omjerom i nevjerojatnim nizom od 22 borbe bez poraza (21 pobjeda i jedan neodlučeni ishod).

Linker
22. travanj 2024 12:25