Regija

(VIDEO) Miočić susreo nesuđenog suparnika, dogovor je odmah pao: ‘Samo se javi, razmijenit ćemo brojeve‘

Stipe Miočić i Ben Rothwell (u pozadini)
 Screenshot (YouTube, UFC)
Nekoliko zanimljivih kadrova uhvatile su UFC-ove kamere na Stipinom letu za Las Vegas

Stipe Miočić već se nalazi u Las Vegasu gdje ga ovog vikenda čeka nova obrana naslova i novi okršaj s kamerunsko-francuskim nokauterom Francisom Ngannouom.

UFC-ove kamere gotovo pa u stopu prate aktualnog teškaškog prvaka pa su tako uspješno uhvatile i jedan kadar iz zrakoplova u kojem je Stipe susreo svog nesuđenog suparnika Bena Rothwella.

Podsjetimo, Big Ben i Miočić trebali su se boriti još tamo u listopadu 2015. godine, ali je Stipe 11 dana prije održavanje priredbe morao zbog ozljede otkazati taj nastup. Rothwell je u tim trenucima imao tri pobjede zaredom, uključujući i onu najveću u svojoj karijeri (vs. Alistair Overeem), dok je Stipi to trebao biti prvi nastup nakon okršaja u kojem je u potpunosti izdominirao Marka Hunta.

Iako su tada mnogi pretpostavljali da će UFC pronaći novo rješenje, odnosno novi datum za taj susret, Miočić se 2. siječnja 2016. našao u borbi s Andreijem Arlovskim kojeg je nokautirao već u prvoj minuti i, kako će se kasnije pokazati, izborio borbu za naslov prvaka (vs. Fabricio Werdum).

S druge strane, Rothwell je nakon propale borbe s Miočićem, uspješno svladao Josha Barnetta, no njegov niz i put prema borbi za pojas zaustavio je Junior dos Santos.

"Vjerujem da će se naši putevi kad tad ukrstiti pa barem i za zajednički trening", rekao je Rothwell u kratkom razgovoru s Miočićem.

"Zainteresiran sam. Samo se javi, razmijenit ćemo brojeve", uzvratio je Stipe u dobrom raspoloženju.

Ben je, spomenimo, danas daleko od borbe za naslov, a u posljednjih šest mečeva ima čak četiri poraza. Njegov idući nastup trebali bismo gledati 8. svibnja za kada je dogovoren njegov susret s Philipeom Linsom.

U istoj epizodi UFC 260 Embedded serijala, zavirili smo i u život Francisa Ngannoua, ali i čuli razmišljanje njegovog trenera Erica Nicksicka.

"Pogledali smo posljednjih nekoliko Stipinih borbi i vidjeli da je odradio odličan posao po pitanju kretanja i postavljanja zamki. On zna namamiti suparnike na to da ga naganjaju. No, zadržimo li centar i kontrolu kaveza, to će sve naše opcije ostaviti otvorenima", analizirao je poznati trener iz Xtreme Couture dvorane.

Linker
27. travanj 2024 06:55