Regija

(VIDEO) Održano vaganje za današnji PFL, borba Bojana Veličkovića prebačena na glavni program

Joao Zeferino i Bojan Veličković
Jučer je održano službeno vaganje za četvrti ovosezonski PFL event, na kojem će se održati drugo kolo muškog veltera i ženske lake kategorije. Čak dvije borbe su zbog neprofesionalnog odnosa prema skidanju kilograma uklonjene s programa. Srpski borac Bojan Veličković i njegov protivnik nisu imali problema, a zbog spomenutih okolnosti njihova je borba prebačena na glavni program.

Po jedna borba svake kategorije uklonjena je s programa. Zane Kamaka za 300 je grama premašio granicu veltera, no vrlo stroga PFL pravila su ga automatski eliminirala iz turnira, budući da je pao i prilikom nastupa u prvom kolu. Njegov protivnik Andre Fialho tako bez borbe prenosi tri boda, što mu zapravo i nije najsretnija opcija budući da je u prvom kolu doživio poraz. Za razliku od njega, Sarah Kaufman neće toliko očajavati što se neće boriti protiv Roberte Samad, koja je vagu pala za 250 grama. Situacija je na kraju ista kao kod njenog muškog kolega te je eliminirana iz turnira. Kaufman je slavila u svojoj prvoj borbi, tako da se već polako može pripremati za "play-off" gdje ju se smatra jedinom ozbiljnom prijetnjom za Kaylu Harrison.

Bojan Veličković i Joao Zeferino uspješno su zadovoljili potrebnu težinu, a zbog spomenutih okolonosti njihova je borba prebačena na glavni program. Obojica će u borbi morati tražiti pobjedu prekidom, budući da im jedino onako neovisno o ostalih rezultatima osigurava prolazak među osam najboljih.

Event je predvođen borbom prošlosezonskog pobjednika Magomeda Magomedkerimova protiv Chrisa Curtisa, a sve rezultata vaganja, kao i snimku istog, možete pogledati ispod teksta.

Izravan prijenos eventa trebao bi biti osiguran putem Facebook stranica PFL promocije. Početak je zakazan za otprilike 23 sata i 30 minuta, no moguće je pomjeranje zbog otkazivanja spomenute dvije borbe.

PFL 4 2019 - Rezultati vaganja (u lb)

Magomed Magomedkerimov (170.6) vs. Chris Curtis (171.0)
Morgan Frier (152.6) vs. Kayla Harrison (155.6)
Ray Cooper III (169.4) vs. John Howard (170.6)
Bojan Velickovic (170.4) vs. Joao Zeferino (171.0)
Glaico Franca (171.0) vs. Sadibou Sy (170.0) H
Handesson Ferreira (171.0) vs. David Michaud (171.0)
Bobbi Jo Dalziel (156.0) vs. Larissa Pacheco (155.8)
Moriel Charneski (156.0) vs. Genah Fabian (155.6)

Linker
18. travanj 2024 17:33