Regija

(VIDEO) Plazibat i Catinas uspješno odradili vaganje: Hrvat se pojavio 12 kilograma teži od Rumunja

Antonio Plazibat

 Screenshot (youtube, Glory)
Najbolji hrvatski kickboksač nije nastavio sa svojim nabijanjem kilaže

Sve je spremno za novi meč najboljeg hrvatskog kickboksača Antonija Plazibata. Prvorangirani izazivač Gloryjeve teške kategorije sutra navečer u njemačkom Bonnu borit će se protiv Raula Catinasa, a borci su danas odradili vaganje i posljednje sučeljavanje.

Plazibat je kroz proteklih nekoliko nastupa konstantno dolazio na vagu sve teži i teži, ali ovaj put se pojavio lakši nego u posljednjem nastupu. Plazibatu je vaga danas pokazala 121,5 kilograma. Podsjećamo, Antonio se u petom mjesecu borio protiv Tarika Khbabeza, a tada je na vaganju težio 125,1 kilograma. Očito je Plazibat odlučio ipak ne otići u ekstreme s kilažom i planira se držati na oko 120 kilograma.

Raul Catinas (41-7-0, 33 KO) desetorangirani je Gloryjev izazivač u teškoj kategoriji, a 80 posto pobjeda upisao je nokautom. Catinas je osjetno niži, ali i lakši od Plazibata. Rumunjski teškaš na vagi se pojavio sa 109,5 kilograma i u sutrašnji meč ulazi s osjetnim deficitom kad je u pitanju kilaža.

Naravno da Plazibat ne smije podcijeniti Rumunja, a pritisak je definitivno na strani našeg borca. Antonio brani prvo mjesto u poretku izazivača, a pobjedom neće dobiti puno, odnosno samo će zadržati svoju poziciju. Catinas na borbu dolazi kao autsajder i dat će sve od sebe da pomrsi račune našem kickboksaču.

Plazibat je inače u nizu od tri uzastopna slavlja, a u posljednjih osam nastupa upisao je sedam pobjeda. Jedini poraz upisao je od Nordinea Mahieddinea početkom prošle godine, a isti borac porazio je i Catinasa u njegovom debiju za Glory.

Glory 82 event započinje sutra od 19:00h, dok ‘‘main card‘‘ starta u 20:00h. Plazibat i Catinas predvode event, a u ringu bi se mogli naći oko 22:30h, ovisno o trajanju mečeva koji se održavaju prije njihovog.

Linker
15. travanj 2024 14:23