Regija

(VIDEO) Plazibat je bio vidno utučen nakon meča, a potvrdio je i ozljedu: ‘Ruka mi je slomljena‘

Antonio Plazibat

 Screenshot (youtube, Glory)
Ponajbolji kickboksač teške kategorije nije uspio postati privremenim prvakom Gloryjeve teške kategorije

Koliko smo samo ostali razočarani sinoćnjim nastupom Antonija Plazibata i njegovim porazom na velikom Gloryjevom eventu u Rotterdamu. Nadali smo se da će jedan hrvatski kickboksač napokon dotaknuti Gloryjev pojas, makar i onaj za privremenog prvaka.

Veliki favorit bio je Plazibat u meču protiv Tariqa Osara, a to smo spominjali gotovo kroz cijeli dan. Velika većina analiza također je išla u prilog Plazibatu, ali ispostavilo se da Tariq Osaro nije došao izgubiti, nego je došao s jasnim namjerama da postane privremenim prvakom Gloryjeve teške kategorije.

Nigerijcu s nizozemskom putovnicom to je pošlo za rukom, a ispunio je i obećanje koje je više puta dao prije održavanja meča. Osaro je uvijek navodio da borba sigurno neće otići na sudačku odluku. Djelovalo je da će se to ipak dogoditi, ali otprilike minutu prije kraja borbe, Osaro je uspio poslati Plazibata u nokdaun, a hrvatski teškaš nije imao snage pridići se. Sudac je odbrojao do 10 i borbi je došao kraj.

Na prvu je mnogima bilo nejasno kako je Plazibat pružio tako blijedo i pasivno izdanje, ali brzo smo dobili jedan od glavnih odgovora. Hrvatski teškaš slomio je lijevu ruku još u prvoj rundi borbe i to ga je onemogućilo da pruži bolje izdanje. Vidno utučeni Plazibat potvrdio je prijelom neposredno nakon borbe.

‘‘Ruka mi je slomljena i boli. To je to, izgubio sam, sranje, što drugo reći? Hvala svima na dolasku i oprostite jer sam vas razočarao. Tako je, kako je, gorak okus u ustima.‘‘

Teškaš koji je nokautirao Plazibata ujedno je Plazibatov timski kolega iz Mike‘s Gyma, ali i dobar prijatelj. Plazibat je nakon zagrljaja s Osarom uputio i čestitku svom protivniku.

‘‘Čestitke, što drugo reći? Dobra borba, odradio si svoj posao, nemam što drugo reći. Loš je osjećaj, ali takva je ovo igra, nekad pobijedite, nekad izgubite. Nadam se da ste se zabavili i da ste uživali u meču.‘‘

Plazibatova tuga i razočaranost bila je više nego evidentna, a hrvatski borac za kraj svog obraćanja fanovima dobio je priliku reći nekoliko riječi i na materinjem jeziku. Antonio je samo nastavio s isprikama za hrvatske navijače.

‘‘Ekipa, hvala i oprostite. Ne znam što da vam kažem ako sam vas razočarao. Žao mi je, volim vas, moja greška.‘‘

Činjenica je da smo svi skupa ostali razočarani, ali kao što Plazibat kaže, to je jednostavno takav sport. Nekad dođu pobjede, nekad porazi, a Plazibat nas je navikao da pobjede dolaze puno češće. Ne sumnjamo da će se brzo vratiti svojim navikama.

Linker
26. travanj 2024 12:29