Regija

(VIDEO) Pogledajte kako je Miran Fabjan ekspresno nokautirao De Castra na FNC-u 19!

Miran Fabjan

 Screenshot/FNC YouTube
Fabjanu očito ‘‘short notice‘‘ nije predstavio veliki problem, a ni to što je bio značajno lakši od svog suparnika

Miran Fabjan je prošle subote na FNC 19 priredbi u pulskoj Areni nokautirao kubanskog predstavnika i bivšeg UFC borca, Yorgana De Castra. Unatoč tome što je prihvatio meč na ‘‘short notice‘‘ svega desetak dana prije borbe, slovenski ‘‘Rocky‘‘ je ekspresno stigao do pobjede protiv 16 kilograma težeg suparnika.

Fabjan je uskočio kao zamjena ozlijeđenom Ivanu Vitasoviću koji drži titulu prvaka FNC-ove teške kategorije, tako da je ova borba protiv De Castra bila za titulu privremenog prvaka.

‘‘SloRocky‘‘ je od početka bio puno aktivniji i agresivniji borac. Zauzeo je sredinu borilišta i konstantno pritiskao Kubanca koji je uglavnom bio leđima na ogradi kaveza. To ga je učinilo lakom metom za vrsnog i iskusnog udarača kao što je Fabjan. Presudni lijevi kroše, koji šalje De Castra u nokdaun, stigao je nakon dvije minute i 50 sekundi prve runde.

Bivši UFC borac nije se uspio oporaviti i zaustaviti Fabjanov agresivni nalet ‘‘ground-and-pound‘‘ udarcima. Pokrio je glavu, a sudac nije imao druge nego zaustaviti borbu i proglasiti tehnički nokaut te Fabjana kao pobjednika.

Kako je to izgledalo, pogledajte niže u videu koji je FNC podijelio na svom službenom YouTube kanalu.

Nakon ovog meča Slovenac je poboljšao svoj profesionalni omjer na pet pobjeda (svih pet KO/TKO) i tri poraza (jednoglasnom odlukom, ‘‘submissionom‘‘ i tehničkim nokautom). S druge strane, De Castrov profesionalni omjer sada stoji na 11 pobjeda (osam KO/TKO) i šest poraza (tri odluke i tri nokauta).

Linker
17. rujan 2024 11:56