Regija

(VIDEO) Pogledajte kako se Japan borilačkom priredbom i uz poruke legendi oprostio od Branka Cikatića

"CHAKURIKI 6" priredba u čast Branka Cikatića
 Screenshot (YouTube)
Japan je još jednom pokazao koliko cijeni legendarnog hrvatskog borca Branka Cikatića.

Branko Cikatić preminuo je 23. ožujka ove godine, a u nedjelju je u Tokiju održana priredba u sjećanje na njegov lik i djelo.

I gotovo pa dva mjeseca nakon Cikatićeve smrti, svijet se oprašta od osvajača prvog K-1 Grand Prix turnira iz 1993. godine.

Ovoga puta pozornost borilačke zajednice svojom je gestom privukao japanski Chakuriki koji je 17. svibnja u čast pokojnog 'Tigra' u Japanu organizirao priredbu naziva "CHAKURIKI 6 - Branko Cikatić Memorial."

Na ovom događaju našao se i slavni japanski MMA borac Shinya Aoki koji je ovom prigodom nastupio u pro-hrvačkom meču, a u ringu se moglo vidjeti i inače umirovljenog Hiromija Amadu.

Video porukama od Branka su se oprostili i mnogi velikani pa su tako čitavi ovaj event svojim riječima uveličali i Cikatićev dugogodišnji trener Thom Harinck te ikone borilačkog sporta poput Antonija Inokija, Ernesta Hoosta i Petera Aertsa.

"Iskreno se molim za njegovu sreću u drugome svijetu", između ostalog je poručio Inoki.

"Branko je bio sjajan borac. Pamtit ćemo ga kao jednog od najvećih K-1 boraca", glasila je poruka Hoosta koji je dodao kako se s pokojnim hrvatskim udaračem borio tri puta od čega je on pobijedio u prvom, a Cikatić u sljedeća dva njihova okršaja.

"Jako sam tužan što je jedan od mojih najboljih boraca i moj prijatelj Branko preminuo. Bio je slavan diljem svijeta, a posebno u Japanu. Puno nam nedostaje. Tužni smo i nećemo ga nikad zaboraviti", izjavio je Harinck.

"Poštovanje za Branka. Bio je sjajan borac i sjajna osoba na koju sam gledao kao na svog velikog brata", dodao je Aerts.

A kako je izgledala priredba, koja se zbog pandemije koronavirusa morala održati pred praznim tribinama, pogledajte u nastavku članka.

Linker
24. travanj 2024 23:01